Wat is hotdogdag?

Elke derde woensdag van juli is het internationale hotdogdag. We vieren het ontstaan van de hotdog. Een typisch Amerikaanse snack. De bekendheid ontstond vooral door de Amerikaanse honkbalcultuur. Tegenwoordig krijg je op elke straathoek in Amerika een hotdog.

Het schijnt dat Chris von der Ahe (eigenaar van de St. Louis Browns) rond 1890 hotdogs begon te verkopen tijdens honkbalwedstrijden. Hotdogs zijn niet meer weg te denken tijdens wedstrijden, menig fan eet heeft dan ook al juichend een hotdog in zijn handen.

Tijdens de jaarlijkse lunch op Capitol Hill wordt de associatie tussen honkbal en hotdogs geëerd doordat diverse honkbalspelers worden uitgenodigd.

Hotdogs uit Duitsland

Volledig Amerikaans zijn hotdogs niet. De Amerikanen ontdekten deze worstjes door Duitse immigranten in de 19e eeuw. Duitsers namen Frankfurter worsten mee, en aten deze over het algemeen op brood. Een andere benaming voor deze worst is dachshund-worst, omdat het worstje de vorm van deze hond heeft.

Je begrijpt de link waarschijnlijk al. De broodjes met worst werden steeds populairder. Zo ontstond de Amerikaanse hotdog, geïnspireerd op Duitse worst. En vanaf 1991 eren we dit broodje dus met internationale hotdogdag!

Onze favorieten voor hotdogdag

Natuurlijk vieren we dit feestje maar al te graag mee. Hotdogs vallen onder de categorie comfortfood als je het ons vraagt. Een zacht broodje met een knapperige worst, augurk, uitjes en ketchup of mosterd. Bij de gedachte loopt het water ons al in de mond. Natuurlijk verzamelden we de lekkerste recepten. Om je te inspireren zetten we er een aantal onder elkaar. Welke maak jij op internationale hotdogdag?

Livar ‘hotdog’ met coleslaw

Hotdogs zijn nergens zo lekker als op de Maxwell Street Market in Chicago. Wij gingen aan de slag met onze eigen variant op de hotdog, met varkensworst van Livar, coleslaw en ketchup.

livar hotdog hotdogdag

 

Carrot Dog

Een wortel? Jazeker! Een carrot dog maak je van bospenen. Door de juiste kruiden te gebruiken proef je bij elke hap een echte hotdog. Deze vegetarische hotdog is wat ons betreft een blijvertje!

carrotdog hotdogdag

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: