Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
wraps

Wraps beleggen zonder stress: 100x inspiratie voor de vulling

Wraps zijn dé redder in nood op drukke dagen of als je gewoon zin hebt in iets makkelijks én lekkers. Of je nu gaat voor een snelle lunch, een borrelhapje of een licht diner zonder gedoe: met een wrap kun je eindeloos variëren. Van hartig tot fris, van vegetarisch tot met vlees of vis: alles kan en (bijna) alles mag. Geen inspiratie? Geen stress. We hebben bijna 100 ideeën voor je verzameld om je wrap mee te beleggen!

Lees verder na de advertentie

Waar beleg je een wrap mee?

Wraps of tortilla’s, hoe je ze ook noemt; je kunt ze het beste beleggen met verschillende ingrediënten. Ga voor lekker veel groenten, een goede dip of saus en misschien wat vis, vlees of kaas. Jij kiest jouw favoriete combinatie! Zo maak je jouw perfecte wrap voor je lunch of diner.

Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk het onderstaande lijstje dan maar snel. Wij delen héél véél verschillende toppings die je met elkaar kunt combineren om zelf gezonde wraps samen te stellen.

Tip

Sla dit lijstje op zodat je ‘m er eenvoudig bij kunt pakken wanneer je geen inspiratie hebt voor het avondeten.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sauzen voor wraps beleggen

Het beleggen van een wrap start met een goede saus of dip. Een smeersel maakt (of kraakt) de smaak!

Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Groenten als beleg voor een gezonde wrap

Voor een gezonde wrap is de tweede stap van het beleg groenten. Start met een beetje sla op de wrap te leggen. Sla is namelijk makkelijk in de wrap op te rollen. Zo maak je de wrap eenvoudig wat gezonder.

Voor wat knapperigheid en éxtra smaak raden wij aan om ook andere groenten toe te voegen. Je kan de wrap beleggen met rauwe groenten maar sommige groenten zijn lekkerder als je ze even opbakt zoals bijvoorbeeld courgette.

  • IJsbergsla
  • Rucola
  • Veldsla
  • Kropsla
  • Spinazie
  • Avocado
  • Komkommer
  • Paprika
  • (cherry)tomaten
  • Aubergine
  • Courgette
  • Wortel
  • Ui
  • Champignons
  • Shiitake
  • Venkel
  • Asperges
  • Bimi
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Artisjok (uit blik)
Smaakvol: wraps met pulled shiitake

Wraps met pulled shiitakes, rodekoolsalade en muntsaus

Net zoals pulled pork, maar dan wel helemaal plantaardig! De shiitakes worden pittig gekruid en gelakt met barbecuesaus. Je krijgt een heerlijk broodje met heerlijke ‘vleessmaken’.

Naar het recept

Vegetarisch beleg voor op wraps

Naast groenten zijn er voor vega’s nog veel meer opties om je wrap mee te beleggen. Wat dacht je van bonen of smaakvolle tempeh? Of ga voor jouw favoriete kaassoort.

Waar beleg je een wrap mee: vlees & vis variaties

  • Kipfilet (plakjes)
  • Kalkoenfilet
  • Kip
  • Ham
  • Parmaham of serranoham
  • Salami
  • Carpaccio
  • Bacon of spekjes
  • Pancetta
  • Tonijn
  • Tonijnsalade
  • Gerookte zalm
tonijn wrap

Salade niçoise-wraps

Salade niçoise is een heerlijke, kleurrijke salade uit de Franse keuken, boordevol verse groenten, tonijn en ei. Lekker om los te serveren of als vulling van een wrap!

Naar het recept

Kruiden en smaakmakers voor op wraps

Naast saus, groenten en vis, vlees of vega ingrediënten beleggen wij onze wrap altijd met nog wat extra smaakmakers. Wat dacht je van wat nootjes voor een heerlijke crunch of juist jalapeño’s voor wat extra pit? Jij kiest!

Foodies favoriet
wraps met krokante kip

Wraps met krokante kip

Brenda: “Deze wraps met krokante kip behoren tot mijn favoriete camping recepten.” Een snel, makkelijk en vooral erg lekker recept uit het Brenda Kookt magazine.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 4 krokante kipschnitzels
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 2 el pijnboompitten
  • 16 cherrytomaten
  • 8 tortillawraps
  • 200 g ijsbergsla
  • 8 el honing-mosterdsaus

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels er aan beide zijden ca. 4 minuten gaar in. Snijd de schnitzels in repen.

  2. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten er goudbruin in. Neem uit de pan en bak het spek in dezelfde droge koekenpan krokant.

  3. Snijd de tomaten doormidden. Beleg de wraps met de sla, de tomaat, de kip en het spek. Besprenkel de wraps met krokante kip met de saus en de pijnboompitten.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Tip

En ben je nu meer fan van een boterham in plaats van een wrap? Dan hebben we ook heel wat ideeën voor gezond broodbeleg, voor een lekkere én gezonde lunch!

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!