
Wraps zijn dé redder in nood op drukke dagen of als je gewoon zin hebt in iets makkelijks én lekkers. Of je nu gaat voor een snelle lunch, een borrelhapje of een licht diner zonder gedoe: met een wrap kun je eindeloos variëren. Van hartig tot fris, van vegetarisch tot met vlees of vis: alles kan en (bijna) alles mag. Geen inspiratie? Geen stress. We hebben bijna 100 ideeën voor je verzameld om je wrap mee te beleggen!
Lees verder na de advertentie
Waar beleg je een wrap mee?
Wraps of tortilla’s, hoe je ze ook noemt; je kunt ze het beste beleggen met verschillende ingrediënten. Ga voor lekker veel groenten, een goede dip of saus en misschien wat vis, vlees of kaas. Jij kiest jouw favoriete combinatie! Zo maak je jouw perfecte wrap voor je lunch of diner.
Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk het onderstaande lijstje dan maar snel. Wij delen héél véél verschillende toppings die je met elkaar kunt combineren om zelf gezonde wraps samen te stellen.
Sla dit lijstje op zodat je ‘m er eenvoudig bij kunt pakken wanneer je geen inspiratie hebt voor het avondeten.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Sauzen voor wraps beleggen
Het beleggen van een wrap start met een goede saus of dip. Een smeersel maakt (of kraakt) de smaak!
- Hummus
- Muhammara
- Baba ganoush
- Pesto
- Tapenade
- Roomkaas
- Pompoen dip
- Doperwtenspread
- Tomatensalsa
- Chilisaus
- BBQ-saus
- Mayonaise
- Bonendip
- Balsamico (azijn of stroop)
- Knoflooksaus

Zo maak je zelf de lekkerste dipsauzen
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Groenten als beleg voor een gezonde wrap
Voor een gezonde wrap is de tweede stap van het beleg groenten. Start met een beetje sla op de wrap te leggen. Sla is namelijk makkelijk in de wrap op te rollen. Zo maak je de wrap eenvoudig wat gezonder.
Voor wat knapperigheid en éxtra smaak raden wij aan om ook andere groenten toe te voegen. Je kan de wrap beleggen met rauwe groenten maar sommige groenten zijn lekkerder als je ze even opbakt zoals bijvoorbeeld courgette.

Wraps met pulled shiitakes, rodekoolsalade en muntsaus
Net zoals pulled pork, maar dan wel helemaal plantaardig! De shiitakes worden pittig gekruid en gelakt met barbecuesaus. Je krijgt een heerlijk broodje met heerlijke ‘vleessmaken’.
Vegetarisch beleg voor op wraps
Naast groenten zijn er voor vega’s nog veel meer opties om je wrap mee te beleggen. Wat dacht je van bonen of smaakvolle tempeh? Of ga voor jouw favoriete kaassoort.
- Ei
- Omelet
- Mozzarella (laat de kaas goed uitlekken van tevoren)
- Burrata
- Parmezaanse kaas
- Pecorino
- Grana Padano
- Feta
- Brie
- Geitenkaas
- Jong belegen kaas
- Tempeh
- Tofu
- Kikkererwten
- Limabonen
- Linzen
- Spliterwten
Waar beleg je een wrap mee: vlees & vis variaties
- Kipfilet (plakjes)
- Kalkoenfilet
- Kip
- Ham
- Parmaham of serranoham
- Salami
- Carpaccio
- Bacon of spekjes
- Pancetta
- Tonijn
- Tonijnsalade
- Gerookte zalm

Salade niçoise-wraps
Salade niçoise is een heerlijke, kleurrijke salade uit de Franse keuken, boordevol verse groenten, tonijn en ei. Lekker om los te serveren of als vulling van een wrap!
Kruiden en smaakmakers voor op wraps
Naast saus, groenten en vis, vlees of vega ingrediënten beleggen wij onze wrap altijd met nog wat extra smaakmakers. Wat dacht je van wat nootjes voor een heerlijke crunch of juist jalapeño’s voor wat extra pit? Jij kiest!
- Basilicum
- Oregano
- Munt
- Rozemarijn
- Peterselie
- Tijm
- Salie
- Knoflook
- Jalapeño’s
- Zongedroogde tomaat
- Olijven
- Kappertjes
- Pijnboompitten
- Walnoten
- Pecannoten
- Cashewnoten
- Kiemgroenten
- Bosui
- Koriander

Wraps met krokante kip
Brenda: “Deze wraps met krokante kip behoren tot mijn favoriete camping recepten.” Een snel, makkelijk en vooral erg lekker recept uit het Brenda Kookt magazine.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 4 krokante kipschnitzels
- 12 plakjes ontbijtspek
- 2 el pijnboompitten
- 16 cherrytomaten
- 8 tortillawraps
- 200 g ijsbergsla
- 8 el honing-mosterdsaus
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels er aan beide zijden ca. 4 minuten gaar in. Snijd de schnitzels in repen.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten er goudbruin in. Neem uit de pan en bak het spek in dezelfde droge koekenpan krokant.
Snijd de tomaten doormidden. Beleg de wraps met de sla, de tomaat, de kip en het spek. Besprenkel de wraps met krokante kip met de saus en de pijnboompitten.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
En ben je nu meer fan van een boterham in plaats van een wrap? Dan hebben we ook heel wat ideeën voor gezond broodbeleg, voor een lekkere én gezonde lunch!
Onze tips

Wraps met zalm: heel veel heerlijke recepten

Burrito’s maken: de lekkerste recepten

Lunchtijd! Zo kun je zelf quesadilla’s maken

6x de lekkerste recepten voor taco’s

No waste: dit is hoelang je verschillende soorten gebak kunt bewaren

Zo kan je het beste jouw vieze gourmetstel schoonmaken

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




