Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

30x avondeten inspiratie voor elke dag

Wat ga jij vanavond eten? Voor wie het nog niet weet, hebben wij een handig lijstje samengesteld met onze favoriete avondeten recepten voor elke. Want soms kan je wel wat inspiratie gebruiken…

Lees verder na de advertentie

Avondeten inspiratie

Voor wie nog niet weet wat ‘ie vanavond gaat eten, hebben wij de lekkerste recepten voor het avondeten verzameld in een handig lijstje vol hoofdgerechten. Welk recept ga jij maken?

Meer avondeten inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Avondeten inspiratie voor elke dag:

We delen snelle eenpansgerechten, maar ook recepten waarmee je echt kunt uitpakken in het weekend. Zo zit er voor iedereen wel een lekker gerecht tussen om elke dag van de week te koken. Zo heb je altijd genoeg inspiratie voor het avondeten!

Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer

Gnocchi in de airfryer? Ja zeker, zo krijg je een knapperige buitenkant en behoud je de zachte binnenkant. Lekker in combinatie met de klassieke smaken van een salade caprese.

Naar het recept
Recept voor Indiase dahl

Dahl

Deze dahl is misschien wel het meest populaire recept van onze website. Maak het ook eens en je begrijpt gelijk waarom!

Naar het recept
Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Dit is een van onze favoriete snelle gerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Je schuift de zoete aardappel, verse zalm en broccoli op een bakplaat en de oven doet de rest. Een gezonde maaltijd was nog nooit zo makkelijk.

Naar het recept
Chicken Fried Rice - Olive

Chicken fried rice

Dit eenvoudige recept bewijst dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een paar basisingrediënten zet je in een handomdraai iets heerlijks op tafel.

Naar het recept
Kabeljauw met geroosterde cherrytomaatjes

Kabeljauw met geroosterde cherrytomaten

Vis is supergezond, dus we zetten het maar wat graag op ons menu. Deze kabeljauw is ook nog eens binnen mum van tijd klaar. Wat wil je nog meer?

Naar het recept
Courgette parmigiana in een ovenschaal met pijnboompitten er overheen.

Courgette parmigiana

Dit recept is een heerlijke en romige ovenschotel geïnspireerd op de klassieke Melanzane Parmigiana. We vervangen hier de aubergine door courgette, wat zorgt voor een lichtere, frisse twist. Onweerstaanbaar lekker!

Naar het recept
Romige pasta met zalm en doperwten

Romige pasta met zalm en doperwten

Zin in een simpel en snel hoofdgerecht? Deze romige pasta met zalm en doperwten staat al binnen 20 minuten op tafel. Kleine moeite, groots resultaat!

Naar het recept
Vistaco’s uit de airfryer

Vistaco’s

Echt even geen inspiratie? Dan zijn deze vistaco’s altijd goed om te maken. En natuurlijk ook supermakkelijk! Je kunt eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten.

Naar het recept
omelet met bospaddenstoelen wmf

Omelet met bospaddenstoelen en kruiden

Een omelet is dé perfecte lazy maaltijd als je het ons vraagt. Met een paar eitjes en wat groenten en verse kruiden zet je zo een voedzame maaltijd op tafel. In dit recept lees je hoe je die omelet zo fluffy mogelijk bakt.

Naar het recept
Rumpsteak met pestobonen

Rumpsteak met pestobonen

Een heerlijke steak is natuurlijk altijd goed. Met dit recept maak je hem eenvoudig klaar, maar dat is aan de smaak niet te merken. Hij is supermals en sappig. De pestobonen maken dit gerecht extra smaakvol.

Naar het recept
lekker door de week sesamzalm

Sesamzalm met srirachasaus

Wil je snel een gezonde maaltijd op tafel zetten? Maak dan zalm uit de oven. Door de verse zalm te paneren in sesam krijgt-ie een lekker krokant korstje. Dat past mooi bij de Aziatische saus die we erbij serveren.

Naar het recept

Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

De vega atlas: roti met aardappel en tempé

Roti met aardappel, tempé, kousenband en ei

Een Surinaamse klassieker: een rotiplaat met aardappel, tempeh, kousenband en ei. We maken de specerijenmix zelf en marineren hier niet alleen de tempé mee, maar ook de rest van de ingrediënten worden in dit kruidige mengsel van komijn, gember, kerrie en paprikapoeder gebakken.

Naar het recept
Bieten-citrussalade

Bieten-citrussalade met geitenkaas

Kleurrijker dan dit krijg je het niet. Door zowel gele als roze bietjes te gebruiken, krijg je een bord vol kleur. Dat ziet er niet alleen mooi uit maar is ook nog eens gezond. Eat the rainbow is niet voor niets een gezegde. Want door verschillende kleuren groenten te eten, krijg je alle voedingsstoffen binnen.

Naar het recept
Aubergine puttanesca

Aubergine puttanesca

Combineer de gerechten melanzane alle parmigiana en pasta puttanesca met elkaar en je krijgt dit heerlijke bordje comfort food.

Naar het recept
Kimchi-sesamnoedels

Kimchi-sesamnoedels

Dit noedelrecept staat met een handomdraai op tafel. Ideaal voor doordeweeks of wanneer je even geen zin hebt om uitgebreid te koken!

Naar het recept
Pappardelle met worst

Pappardelle met worst van Jamie Oliver

Deze papperdelle met worst van Jamie Oliver staat snel op tafel. Misschien klinkt het gerecht wat simpel, maar dat is het zeker niet. De smaken zijn diep doordat je er een flinke scheut rode wijn aan toevoegt.

Naar het recept
Pittige-kip-met-harissa-en-pilav

Pittige kip met harissa en pilav

Harissa is een Noord-Afrikaanse specerijenpasta die gerechten een warm-zoete en ook pittige smaak geeft. Zo ook deze kip: pittig, mals en lekker sappig. Precies zoals we het willen!

Naar het recept
Tuna melt pastaschotel

Tuna melt pastaschotel

Is tuna melt ook jouw favoriete sandwich? Dan is deze pastaschotel met tonijn en cheddar echt iets voor jou. Tover de welbekende tuna melt om in een heerlijke pastaschotel. Succes gegarandeerd!

Naar het recept
Pad thai

Pad thai met garnalen

Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je pad thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten in Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken ‘m met garnalen, maar kies zelf wat je lekker vindt.

Naar het recept
spinaziepannenkoeken

Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver

Extra groenten binnenkrijgen maar toch lekker snoepen? Maak dan dit recept voor dé super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver.

Naar het recept

Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone

Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone

Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt. Heb je wel tijd over? Dan kan je zelf de gnocchi maken. Dat kost wat tijd maar dat is het meer dan waard.

Naar het recept
Snijbiet-ricottataart

Snijbiet-ricottataart

Zin in een maaltijd bomvol groenten? Dan is deze hartige taart precies wat je nodig hebt. De buitenkant is heerlijk knapperig en de binnenkant supersmaakvol. En het leuke? Je kunt dit recept ook nog eten als lunch voor de volgende dag!

Naar het recept
Wodka-rigatoni met gerookte-chilivlokken

Wodka-rigatoni met gerookte-chilivlokken

Als je een fles wodka, een blik tomatenpuree en wat room in huis hebt, heb je al bijna een hemels bord pasta. Benieuwd waar dat scheutje drank voor nodig is? In dit artikel leggen we het je uit.

Naar het recept
Filotaart met curry-aardappels en kikkererwten

Filotaart met curry-aardappels en kikkererwten

Door filodeeg in plaats van bladerdeeg te gebruiken, krijg je een superknapperig korstje. De vulling maak je met gekruide aardappels en kikkererwten. Dat maakt deze maaltijd niet alleen lekker maar ook voedzaam en vullend.

Naar het recept
Cover voor

Gevulde puntpaprika’s

We sluiten het lijstje met avondeten recepten af met een retro-gerecht. Gevulde paprika’s zijn eenvoudig te maken, maar zorgen gegarandeerd voor blije gezichten aan tafel. Varieer gerust met de vulling om jouw favoriete combinatie te ontdekken. Probeer bijvoorbeeld deze lekkere variant met rijst en mozzarella eens uit.

Naar het recept
Kaas-uienquiche

Kaas-uienquiche

Een klassieke quiche is ongeëvenaard. Het deeg kan je zelf maken of in de supermarkt kopen. Het draait tenslotte om de vulling. Deze quiche met kaas en ui is favoriet al likken wij ook onze vingers af bij de klassieke quiche lorraine.

Naar het recept
Airfryerköfte met varkensvlees en aardappel. Er liggen citroenpartjes en bakjes met dipsausjes bij.

Airfryerköfte met varkensvlees en aardappel

Deze köfte van varkensvlees is heerlijk sappig en perfect gekruid en door ze in de airfryer te bakken, worden ze mooi goudbruin. Dat gaat goed samen met een frisse salade.

Naar het recept
Cover voor

Paddenstoelenrisotto

Risotto moeilijk om te maken? Zeker niet! Al helemaal niet met dit fantastische recept. Deze risotto is romig, smaakvol en bomvol umami-smaak door de paddenstoelen.

Naar het recept
Appel-bietensalade met gerookte makreel

Appel-bietensalade met gerookte makreel

Zo makkelijk kan het zijn om een gezonde maaltijd op tafel te zetten! Deze maaltijdsalade maak je binnen een mum van tijd. Is spelt lastig te verkrijgen? Vervang ze dan gerust door je favoriete graan. Zo creëer je zelf een heerlijke maaltijdsalade!

Naar het recept
orecchiette met olijfolie en garnalen

Orecchiette met olijfolie en garnalen

Een goede olijfolie is van zichzelf al lekker, maar in dit recept komt ‘ie goed tot zijn recht. Gezellig met z’n tweeën aan tafel voor een Italiaanse avond met deze heerlijke én snelle pasta!

Naar het recept

Meer avondeten inspiratie ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Redactiefavoriet
Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Dit is een van onze favoriete snelle gerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Je schuift de zoete aardappel, verse zalm en broccoli op een bakplaat en de oven doet de rest van het werk. Een gezonde maaltijd was nog nooit zo makkelijk.

 

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappels (in partjes)
  • 1 el olie
  • zout en peper
  • 400 g cherrytomaten (aan de tak)
  • 300 g bimi (in de lengte gehalveerd evt. broccoliroosjes)
  • 4 zalmfilets (à ongeveer 125 g zonder huid)
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • 1 el zwart sesamzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappels op een bakplaat met de olie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven. Voeg de cherrytomaten aan het takje en de bimi toe en meng ze door de zoete aardappels. Rooster ca. 15 minuten verder tot de tomaatjes bijna openbarsten.

  2. Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg de zalmfilets op de bakplaat. Bestrijk met 1 el tahin en bestrooi met de sesamzaadjes. Rooster nog 8-10 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Roer 2 el tahin met een scheutje koud water los en druppel dit voor het serveren over de groenten.

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!