
Wat ga jij vanavond eten? Voor wie het nog niet weet, hebben wij een handig lijstje samengesteld met onze favoriete avondeten recepten voor elke. Want soms kan je wel wat inspiratie gebruiken…
Lees verder na de advertentie
Avondeten inspiratie
Voor wie nog niet weet wat ‘ie vanavond gaat eten, hebben wij de lekkerste recepten voor het avondeten verzameld in een handig lijstje vol hoofdgerechten. Welk recept ga jij maken?
Meer avondeten inspiratie ontvangen?
Avondeten inspiratie voor elke dag:
We delen snelle eenpansgerechten, maar ook recepten waarmee je echt kunt uitpakken in het weekend. Zo zit er voor iedereen wel een lekker gerecht tussen om elke dag van de week te koken. Zo heb je altijd genoeg inspiratie voor het avondeten!

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer
Gnocchi in de airfryer? Ja zeker, zo krijg je een knapperige buitenkant en behoud je de zachte binnenkant. Lekker in combinatie met de klassieke smaken van een salade caprese.

Dahl
Deze dahl is misschien wel het meest populaire recept van onze website. Maak het ook eens en je begrijpt gelijk waarom!

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Dit is een van onze favoriete snelle gerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Je schuift de zoete aardappel, verse zalm en broccoli op een bakplaat en de oven doet de rest. Een gezonde maaltijd was nog nooit zo makkelijk.

Chicken fried rice
Dit eenvoudige recept bewijst dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een paar basisingrediënten zet je in een handomdraai iets heerlijks op tafel.

Kabeljauw met geroosterde cherrytomaten
Vis is supergezond, dus we zetten het maar wat graag op ons menu. Deze kabeljauw is ook nog eens binnen mum van tijd klaar. Wat wil je nog meer?

Courgette parmigiana
Dit recept is een heerlijke en romige ovenschotel geïnspireerd op de klassieke Melanzane Parmigiana. We vervangen hier de aubergine door courgette, wat zorgt voor een lichtere, frisse twist. Onweerstaanbaar lekker!

Romige pasta met zalm en doperwten
Zin in een simpel en snel hoofdgerecht? Deze romige pasta met zalm en doperwten staat al binnen 20 minuten op tafel. Kleine moeite, groots resultaat!

Vistaco’s
Echt even geen inspiratie? Dan zijn deze vistaco’s altijd goed om te maken. En natuurlijk ook supermakkelijk! Je kunt eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten.

Omelet met bospaddenstoelen en kruiden
Een omelet is dé perfecte lazy maaltijd als je het ons vraagt. Met een paar eitjes en wat groenten en verse kruiden zet je zo een voedzame maaltijd op tafel. In dit recept lees je hoe je die omelet zo fluffy mogelijk bakt.

Rumpsteak met pestobonen
Een heerlijke steak is natuurlijk altijd goed. Met dit recept maak je hem eenvoudig klaar, maar dat is aan de smaak niet te merken. Hij is supermals en sappig. De pestobonen maken dit gerecht extra smaakvol.

Sesamzalm met srirachasaus
Wil je snel een gezonde maaltijd op tafel zetten? Maak dan zalm uit de oven. Door de verse zalm te paneren in sesam krijgt-ie een lekker krokant korstje. Dat past mooi bij de Aziatische saus die we erbij serveren.
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Roti met aardappel, tempé, kousenband en ei
Een Surinaamse klassieker: een rotiplaat met aardappel, tempeh, kousenband en ei. We maken de specerijenmix zelf en marineren hier niet alleen de tempé mee, maar ook de rest van de ingrediënten worden in dit kruidige mengsel van komijn, gember, kerrie en paprikapoeder gebakken.

Bieten-citrussalade met geitenkaas
Kleurrijker dan dit krijg je het niet. Door zowel gele als roze bietjes te gebruiken, krijg je een bord vol kleur. Dat ziet er niet alleen mooi uit maar is ook nog eens gezond. Eat the rainbow is niet voor niets een gezegde. Want door verschillende kleuren groenten te eten, krijg je alle voedingsstoffen binnen.

Aubergine puttanesca
Combineer de gerechten melanzane alle parmigiana en pasta puttanesca met elkaar en je krijgt dit heerlijke bordje comfort food.

Kimchi-sesamnoedels
Dit noedelrecept staat met een handomdraai op tafel. Ideaal voor doordeweeks of wanneer je even geen zin hebt om uitgebreid te koken!

Pappardelle met worst van Jamie Oliver
Deze papperdelle met worst van Jamie Oliver staat snel op tafel. Misschien klinkt het gerecht wat simpel, maar dat is het zeker niet. De smaken zijn diep doordat je er een flinke scheut rode wijn aan toevoegt.

Pittige kip met harissa en pilav
Harissa is een Noord-Afrikaanse specerijenpasta die gerechten een warm-zoete en ook pittige smaak geeft. Zo ook deze kip: pittig, mals en lekker sappig. Precies zoals we het willen!

Tuna melt pastaschotel
Is tuna melt ook jouw favoriete sandwich? Dan is deze pastaschotel met tonijn en cheddar echt iets voor jou. Tover de welbekende tuna melt om in een heerlijke pastaschotel. Succes gegarandeerd!

Pad thai met garnalen
Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je pad thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten in Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken ‘m met garnalen, maar kies zelf wat je lekker vindt.

Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver
Extra groenten binnenkrijgen maar toch lekker snoepen? Maak dan dit recept voor dé super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver.
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt. Heb je wel tijd over? Dan kan je zelf de gnocchi maken. Dat kost wat tijd maar dat is het meer dan waard.

Snijbiet-ricottataart
Zin in een maaltijd bomvol groenten? Dan is deze hartige taart precies wat je nodig hebt. De buitenkant is heerlijk knapperig en de binnenkant supersmaakvol. En het leuke? Je kunt dit recept ook nog eten als lunch voor de volgende dag!

Wodka-rigatoni met gerookte-chilivlokken
Als je een fles wodka, een blik tomatenpuree en wat room in huis hebt, heb je al bijna een hemels bord pasta. Benieuwd waar dat scheutje drank voor nodig is? In dit artikel leggen we het je uit.

Filotaart met curry-aardappels en kikkererwten
Door filodeeg in plaats van bladerdeeg te gebruiken, krijg je een superknapperig korstje. De vulling maak je met gekruide aardappels en kikkererwten. Dat maakt deze maaltijd niet alleen lekker maar ook voedzaam en vullend.

Gevulde puntpaprika’s
We sluiten het lijstje met avondeten recepten af met een retro-gerecht. Gevulde paprika’s zijn eenvoudig te maken, maar zorgen gegarandeerd voor blije gezichten aan tafel. Varieer gerust met de vulling om jouw favoriete combinatie te ontdekken. Probeer bijvoorbeeld deze lekkere variant met rijst en mozzarella eens uit.

Kaas-uienquiche
Een klassieke quiche is ongeëvenaard. Het deeg kan je zelf maken of in de supermarkt kopen. Het draait tenslotte om de vulling. Deze quiche met kaas en ui is favoriet al likken wij ook onze vingers af bij de klassieke quiche lorraine.

Airfryerköfte met varkensvlees en aardappel
Deze köfte van varkensvlees is heerlijk sappig en perfect gekruid en door ze in de airfryer te bakken, worden ze mooi goudbruin. Dat gaat goed samen met een frisse salade.

Paddenstoelenrisotto
Risotto moeilijk om te maken? Zeker niet! Al helemaal niet met dit fantastische recept. Deze risotto is romig, smaakvol en bomvol umami-smaak door de paddenstoelen.

Appel-bietensalade met gerookte makreel
Zo makkelijk kan het zijn om een gezonde maaltijd op tafel te zetten! Deze maaltijdsalade maak je binnen een mum van tijd. Is spelt lastig te verkrijgen? Vervang ze dan gerust door je favoriete graan. Zo creëer je zelf een heerlijke maaltijdsalade!

Orecchiette met olijfolie en garnalen
Een goede olijfolie is van zichzelf al lekker, maar in dit recept komt ‘ie goed tot zijn recht. Gezellig met z’n tweeën aan tafel voor een Italiaanse avond met deze heerlijke én snelle pasta!
Meer avondeten inspiratie ontvangen?

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Dit is een van onze favoriete snelle gerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Je schuift de zoete aardappel, verse zalm en broccoli op een bakplaat en de oven doet de rest van het werk. Een gezonde maaltijd was nog nooit zo makkelijk.
Ingrediënten
- 500 g zoete aardappels (in partjes)
- 1 el olie
- zout en peper
- 400 g cherrytomaten (aan de tak)
- 300 g bimi (in de lengte gehalveerd evt. broccoliroosjes)
- 4 zalmfilets (à ongeveer 125 g zonder huid)
- 3 el tahin (sesampasta)
- 1 el zwart sesamzaad
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappels op een bakplaat met de olie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven. Voeg de cherrytomaten aan het takje en de bimi toe en meng ze door de zoete aardappels. Rooster ca. 15 minuten verder tot de tomaatjes bijna openbarsten.
Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg de zalmfilets op de bakplaat. Bestrijk met 1 el tahin en bestrooi met de sesamzaadjes. Rooster nog 8-10 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Roer 2 el tahin met een scheutje koud water los en druppel dit voor het serveren over de groenten.
© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera
Onze tips

15x snelle salades die je binnen een kwartier op tafel zet

15+ de beste recepten voor je date night

15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes

Waar kun je clotted cream voor gebruiken?

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




