Als pakjesavond dichterbij komt wordt het tijd om verlanglijstjes te maken, te dichten én om iets lekkers te bakken. Met deze Sinterklaas recepten wordt het heerlijke avondje nóg lekkerder.
Populaire Sinterklaas recepten
Tijdens Sinterklaas draait het om cadeautjes, surprises, gedichten én lekkers. De allerlekkerste Sinterklaas recepten maak je natuurlijk zelf! Dit zijn de populairste:
Sinterklaas diner recepten
De surprises staan klaar, de gedichtjes zijn geschreven, maar wat eet je nou op Sinterklaas avond? De lekkerste diner recepten voor pakjesavond vind je hier!
Sinterklaas desserts
Hoe sluit je Sinterklaasavond nu beter af dan met een goed Sinterklaas toetje? Precies! De leukste recepten hebben we alvast voor je verzameld.
Zoete Sinterklaas recepten
Wie zoet is krijgt lekkers. Of… bakt het lekker zelf. Met deze zoete Sinterklaas recepten zit je op pakjesavond wel goed:
Hartige Sinterklaas recepten
Houd je meer van hartig? Geen probleem! Ook hartige Sinterklaas recepten zijn er in overvloed. Wat dacht je van deze?
Sinterklaas drankjes
Wat is pakjesavond zonder kruidnoten en chocolademelk? Liever iets anders dan de standaard choco? Met deze Sinterklaas drankjes kun je lekker variëren.
Leuke hapjes voor tijdens pakjesavond
Op 5 december ben je vast druk met andere dingen dan uitgebreid koken. Maar hé, niets zo gezellig als een tafel vol sinterklaashapjes op pakjesavond. Maak bijvoorbeeld een grote borrelplank, of een grote pan tomatensoep met wat borrelbroodjes, tosti’s of bladerdeeghapjes. Of maak een keuze uit al deze deze lekkere borrelhapjes.
Bakken met Sinterklaas
Speculaas, kruidnoten, banketletters of taaitaai: er valt zoveel te bakken met Sinterklaas. Fan van zoet, hartig of misschien wel allebei? Waar je ook voor gaat, in ieder geval wordt het heerlijk avondje nóg lekkerder met zelfgebakken kruidnoten, gevulde speculaas of een heuse Sinterklaastaart.

Gevulde speculaas recept
Zin in een leuke middag? Dan is gevulde speculaas bakken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kun je wel iedereen in jouw omgeving trakteren op deze zoete lekkernij.
Bereiding
Snijd de koude boter in blokjes. Kneed van het bakmeel, de basterdsuiker, de boter, de speculaaskruiden, 2 eetlepels melk en een snuf zout een soepel deeg. Vorm twee ballen van het deeg en laat ze afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
Verkruimel het amandelspijs en meng het met het ei tot een gladde massa. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).
Rol het deeg uit tot 2 rechthoekige plakken. Bekleed een ingevette en met bloem bestoven bakblik met 1 van de plakken. Verdeel het amandelspijs over het deeg en druk het goed aan. Leg de andere plak deeg erbovenop, druk hem voorzichtig aan en snijd de randen netjes bij.
Druk de blanke amandelen in het deeg. Meng de eidooier met 1 eetlepel melk en bestrijk de bovenkant van de speculaas met dit mengsel. Bak de speculaas 40-45 minuten in de oven.






























































