Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van

Als pakjesavond dichterbij komt wordt het tijd om verlanglijstjes te maken, te dichten én om iets lekkers te bakken. Met deze Sinterklaas recepten wordt het heerlijke avondje nóg lekkerder.

Meer inspiratie voor de feestdagen?

In onze nieuwsbrief vind je wekelijks de lekkerste recepten:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Leuke hapjes voor tijdens pakjesavond

Op 5 december ben je vast druk met andere dingen dan uitgebreid koken. Maar hé, niets zo gezellig als een tafel vol sinterklaashapjes op pakjesavond. Maak bijvoorbeeld een grote borrelplank, of een grote pan tomatensoep met wat borrelbroodjes, tosti’s of bladerdeeghapjes. Of maak een keuze uit al deze deze lekkere borrelhapjes.

Bakken met Sinterklaas

Speculaas, kruidnoten, banketletters of taaitaai: er valt zoveel te bakken met Sinterklaas. Fan van zoet, hartig of misschien wel allebei? Waar je ook voor gaat, in ieder geval wordt het heerlijk avondje nóg lekkerder met zelfgebakken kruidnoten, gevulde speculaas of een heuse Sinterklaastaart.

Foodies favoriet
gevulde speculaas bakken recept

Gevulde speculaas recept

Zin in een leuke middag? Dan is gevulde speculaas bakken een echte aanrader. Het is even een werkje, maar dan kun je wel iedereen in jouw omgeving trakteren op deze zoete lekkernij.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 150 g koude boter
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g bruine suiker
  • 1 el speculaaskruiden
  • 3 el melk
  • zout
  • 250 g amandelspijs
  • 1 ei
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 eidooier

Bereiding

  1. Snijd de koude boter in blokjes. Kneed van het bakmeel, de basterdsuiker, de boter, de speculaaskruiden, 2 eetlepels melk en een snuf zout een soepel deeg. Vorm twee ballen van het deeg en laat ze afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.

  2. Verkruimel het amandelspijs en meng het met het ei tot een gladde massa. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).

  3. Rol het deeg uit tot 2 rechthoekige plakken. Bekleed een ingevette en met bloem bestoven bakblik met 1 van de plakken. Verdeel het amandelspijs over het deeg en druk het goed aan. Leg de andere plak deeg erbovenop, druk hem voorzichtig aan en snijd de randen netjes bij.

  4. Druk de blanke amandelen in het deeg. Meng de eidooier met 1 eetlepel melk en bestrijk de bovenkant van de speculaas met dit mengsel. Bak de speculaas 40-45 minuten in de oven.

Bekijk al onze recepten

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!