Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
cocktail recepten

Cocktails maken: 7x de lekkerste recepten

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Jij bent vanavond de bartender! Geniet op een mooie avond van deze verrassende én heerlijke cocktails. Wat ons betreft op en top borreltijd, hét moment om cocktails te maken.

Cocktails maken

Het is borreltijd bij Foodies! En hoe kan dat nu beter dan met de lekkerste cocktails? Dit zijn vier cocktails die je vanavond nog wil maken, beloofd. Zet de ijsblokjes klaar, pak je shaker en maak de lekkerste cocktails voor bij de eerstvolgende borrel.

Wil je ook iedere week de lekkerste cocktail recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Sinaasappel-cider mimosa

Vul een grote kan voor de helft met ijsblokjes. Giet er 800 ml sparkling cider (bijv. Charlemagne) en 100 ml sinaasappelsap (zonder vruchtvlees) bij en roer er een paar plakjes sinaasappel doorheen. Roer er vlak voor het serveren 1-2 el grenadine doorheen.

2. Mescal-kombucha cocktail

Vul een grote kan voor de helft met ijsblokjes. Giet er 200 ml mescal (Mexicaanse sterke drank), 660 ml kombucha (naturel) en 100 ml vers appelsap (niet uit concentraat) bij. Roer er een paar plakjes rode appel doorheen. Roer goed voor het serveren.

3. Perzik-bourbon slushie

Laat 2 zakjes zwarte thee (English Breakfast) ca. 5 minuten trekken in 400 ml kokend water. Roer 2-3 tl suiker erdoorheen en laat de thee afkoelen. Snijd 3-4 perziken in kleine stukjes en meng met de thee en 300 ml bourbon. Giet het geheel in een blender en maal tot een gladde drank. Giet de drank in een diepvriesbakje en zet ca. 2 uur in de vriezer tot je een slushie-achtige substantie hebt. Roer met een vork door en serveer in een grote kan.

4. Komkommer-jalapeño margarita

Snijd 1 jalapeñopeper in ringen en laat de peper 30-45 minuten trekken in 300 ml tequila tot de peper genoeg pit heeft afgegeven. Snijd intussen 1 komkommer in stukken en maal fijn in een keukenmachine. Druk de pulp door een zeef boven een kom om zoveel mogelijk sap eruit te persen. Vul een grote kan voor de helft met ijsblokjes. Giet de jalapeño-tequila, het komkommersap, 100 ml cointreau en 100 ml vers limoensap (van ca. 3 limoenen) erbij en meng goed. Maak de randen van 6 glazen een beetje vochtig met een schijfje limoen en druk de rand in een schoteltje met wat chilipoeder en zeezoutvlokken. Giet de cocktail in de glazen en serveer.

Cocktails maken: nog meer inspiratie

Zoek je nog meer inspiratie om cocktails te maken? Bekijk snel onderstaande cocktails. Ook deze wil je vanavond nog maken, geloof ons maar!

1. Godfather cocktail

Deze opgepimpte versie van de retro-cocktail past perfect bij het dessert. Gebruik voor een steviger drankje wat minder room.

> naar het recept: godfather cocktail

cocktails die je wilt maken

2. Hot cocktail

Zoek je een verwarmende cocktail voor in de winter? Zoek niet verder, deze cocktails mag niet ontbreken op je winterse borrel of tijdens de feestdagen!

> naar het recept: hot cocktail

hot cocktail

3. Rumcocktail met sinaasappel en muscovadosuiker

‘Esma’ move over! De koffiecocktail van dit jaar is deze rumcocktail met sinaasappel en cold brew koffie, gemaakt met de Eletta Explore van De’Longhi.

> naar het recept: rumcocktail met sinaasappel en muscovadosuiker

Rumcocktail met sinaasappel en muscovadosuiker

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas=baas is zijn levensmotto. Dipt zijn chips in de salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!