Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
cocktail recepten

Cocktails maken: 11x de lekkerste recepten

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Jij bent vanavond de bartender! Geniet op een mooie avond van deze verrassende én heerlijke cocktails. Proost!

Cocktails maken

Het is borreltijd bij Foodies! En hoe kan dat nu beter dan met de lekkerste cocktails? Dit zijn cocktails die je vanavond nog wil maken, beloofd. Zet de ijsblokjes klaar, pak je shaker en maak de lekkerste cocktails voor bij de eerstvolgende borrel.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Sinaasappel-cider mimosa

Vul een grote kan voor de helft met ijsblokjes. Giet er 800 ml sparkling cider (bijv. Charlemagne) en 100 ml sinaasappelsap (zonder vruchtvlees) bij en roer er een paar plakjes sinaasappel doorheen. Roer er vlak voor het serveren 1-2 el grenadine doorheen.

2. Mescal-kombucha cocktail

Vul een grote kan voor de helft met ijsblokjes. Giet er 200 ml mescal (Mexicaanse sterke drank), 660 ml kombucha (naturel) en 100 ml vers appelsap (niet uit concentraat) bij. Roer er een paar plakjes rode appel doorheen. Roer goed voor het serveren.

3. Perzik-bourbon slushie

Laat 2 zakjes zwarte thee (English Breakfast) ca. 5 minuten trekken in 400 ml kokend water. Roer 2-3 tl suiker erdoorheen en laat de thee afkoelen. Snijd 3-4 perziken in kleine stukjes en meng met de thee en 300 ml bourbon. Giet het geheel in een blender en maal tot een gladde drank. Giet de drank in een diepvriesbakje en zet ca. 2 uur in de vriezer tot je een slushie-achtige substantie hebt. Roer met een vork door en serveer in een grote kan.

4. Komkommer-jalapeño margarita

Snijd 1 jalapeñopeper in ringen en laat de peper 30-45 minuten trekken in 300 ml tequila tot de peper genoeg pit heeft afgegeven. Snijd intussen 1 komkommer in stukken en maal fijn in een keukenmachine. Druk de pulp door een zeef boven een kom om zoveel mogelijk sap eruit te persen. Vul een grote kan voor de helft met ijsblokjes. Giet de jalapeño-tequila, het komkommersap, 100 ml cointreau en 100 ml vers limoensap (van ca. 3 limoenen) erbij en meng goed. Maak de randen van 6 glazen een beetje vochtig met een schijfje limoen en druk de rand in een schoteltje met wat chilipoeder en zeezoutvlokken. Giet de cocktail in de glazen en serveer.

Cocktails maken: nog meer inspiratie

Zoek je nog meer inspiratie om cocktails te maken? Bekijk snel onderstaande cocktails. Ook deze wil je vanavond nog maken, geloof ons maar!

cocktails die je vanavond nog wilt maken

Godfather cocktail

Deze opgepimpte versie van de retro-cocktail past perfect bij het dessert. Gebruik voor een steviger drankje wat minder room.

Naar het recept
Zomercocktail Summer Fashion

Summer Fashion cocktail

Deze zomerse cocktail ziet er niet alleen erg goed uit, de smaak is ontzettend fris en diep tegelijkertijd.

Naar het recept
Orange Hills cocktail

Orange Hills cocktail

Honing, oranjebloesemwater en gin maken deze cocktail tot een van onze favoriete cocktail recepten!

Naar het recept
Champagnecocktail met bramen en sinaasappellikeur

Champagnecocktail met bramen en sinaasappellikeur

Heb je iets te vieren? Proost dan met deze champagnecocktail met bramen en sinaasappellikeur. Lekker fris en ontzettend feestelijk!

Naar het recept
Rumcocktail met sinaasappel en muscovadosuiker

Rumcocktail met sinaasappel en muscovadosuiker

‘Esma’ move over! De koffiecocktail van dit jaar is deze rumcocktail met sinaasappel en cold brew koffie, gemaakt met de Eletta Explore van De’Longhi.

Naar het recept
Mexican mule

Mexican mule

Door de frisse smaken is dit de perfecte cocktail bij warm weer. Vervang de wodka van een Moscow mule door tequila – en je bontmuts door een sombrero – en je hebt deze swingende latin cocktail.

Naar het recept
hot cocktail

Hot cocktail

Zoek je een verwarmende cocktail voor als het wat kouder is? Zoek niet verder, deze cocktail mag niet ontbreken op je eerstvolgende borrel!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!