Advertentie
Een heerlijke ovenschotel staat bij ons hoog op het lijstje. Je kunt er namelijk van alles in doen en het is ook nog een super lekker om te maken. Het is wat ons betreft de perfecte comfortfood. Inspiratie nodig? Wij delen onze favoriete recepten met je!
Makkelijk wachten
Het allerfijnste aan ovenschotel recepten is natuurlijk dat ze super makkelijk te maken zijn. Je haalt de benodigde ingrediënten, hoeft daarvan vaak maar de helft te snijden en stopt alles in de oven. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is wachten. Ideaal toch? In de tussentijd kun je lekker je eigen ding doen, de tafel dekken en zet je, nadat de wekker is afgegaan, de ovenschaal op tafel. Aanvallen maar!
Heb je naderhand nog een restje over? Geen probleem. Vaak kun je deze gewoon weer opnieuw opwarmen in de oven. Doe dit wel op een lagere temperatuur om verbranding of overgaring te voorkomen. Zo kun je nog een keer genieten van je heerlijke ovenschotel.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ovenschotel recepten
Benieuwd wat onze favoriete ovenschotel recepten zijn? Kijk hieronder ter inspiratie en probeer er zelf een uit!
Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt. Heb je genoeg tijd? Dan kun je ook gemakkelijk zelf gnocchi maken.
Ovenschotel met zalm en gegrilde prei
Niet alleen super makkelijk, maar de combinatie tussen zalm en prei is in deze ovenschotel echt een ster. Liever iets anders dan prei? Probeer hem dan eens met broccoli of courgette!
Romige tomaten-basilicumovenschotel
Deze ovenschotel mag absoluut niet overgeslagen worden. Hoe makkelijk hij ook is, dankzij de kaas-tomaat-basilicum combinatie is deze ovenschotel het perfecte comfort food.
Ovenschotel met wortels en aardappels
Max La Manna: “Als je weinig tijd hebt om te koken is niets zo makkelijk als een ovenschotel. Je kiepert alles in een braadslee en laat de oven de rest doen. Deze kleurrijke schotel ziet er ook heerlijk uit midden op de tafel als vrienden mee-eten. Vergeet de kruidige yoghurtsaus niet, lekker fris en een goeie tegenhanger voor de aardse, rokerige, pittige smaken van de groenten.”
Ovenschotel met pulled pork en pompoen
Oké, deze heeft iets langer de tijd nodig en is iets gecompliceerder, maar wie houdt er nu niet van een uitdaging af en toe? Met deze ovenschotel weet je in ieder geval wel zeker dat je indruk maakt op je gasten!
Boerenkool ovenschotel met prei
We hebben het heus wel geprobeerd, maar het was een onmogelijke taak om iemand te vinden die dit niet lekker vindt. De romige saus, de boerenkool, de knoflook-broodtopping… Iedereen zal te porren zijn voor een tweede – of derde – portie van deze aan perfectie grenzende romige ovenschotel.
Zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten
Natuurlijk mag de zuurkoolovenschotel niet ontbreken in dit rijtje. In combinatie met de appel heeft deze ovenschotel een frisse touch. Eigenlijk ideaal voor elke tijd van het jaar dus! Je kunt er naar smaak ook rozijnen aan toevoegen.
Gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt. Heb je genoeg tijd? Dan kun je ook gemakkelijk zelf gnocchi maken.
Ingrediënten
- 500 g gnocchi
- 350 g tomatensaus naar keuze
- 100 g spinazie (fijngehakt)
- zout en peper
- 125 g mascarpone
- 50 g parmezaan (geraspt)
Bereiding
Verwarm de grill van de oven. Kook de gnocchi (meer tijd? Je kunt ook zelf gnocchi maken.) volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Verhit intussen de tomatensaus in een pan en voeg al roerend de spinazie toe tot hij geslonken is.
Voeg de gnocchi toe aan de saus, breng op smaak met zout en peper en schep het geheel in een ovenschaal. Verdeel de mascarpone er in lepels overheen. Bestrooi met de parmezaan en zet onder de grill tot de kaas bubbelt en goudbruin kleurt.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Lottie Covell
Onze tips
#stovember: alles wat je moet weten over stoven
11x heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
5x herfsttaart bakken: de lekkerste recepten
3x comfortfood pasta: de lekkerste recepten
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.