Op een warme zomerdag is niets lekkerder dan een verkoelend ijsje. En ook in de winter is ijs een heerlijk dessert. Gelukkig is zelf ijs maken niet zo moeilijk als het lijkt. Wij geven je de beste tips en lekkerste recepten voor zelfgemaakt ijs.
Zelf ijs maken met ijsmachine
IJs vind je in elke supermarkt, bij de snackbar of de ijssalon. Maar minstens net zo leuk is het om zƩlf ijs te maken. En met een ijsmachine is het enige wat je nodig hebt wat tijd.
IJs maken zonder ijsmachine
Heb je geen ijsmachine in huis? Geen zorgen! Ook zonder ijsmachine kun je heel lekker ijs maken. Bekijk deze recepten maar eens.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Roomijs maken
Liefhebbers van roomijs zitten goed: hier vind je allerlei heerlijke roomijs recepten om zelf te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van roomijs met oreo, gezouten karamel of cookie dough?
Sorbetijs maken
Houd je van lekker fris en fruitig ijs? Dan is sorbetijs precies wat je zoekt. Je maakt het in allerlei smaken, van kiwi tot frambozen, net wat jij lekker vindt. Bekijk deze recepten maar eens!
IJsjes op een stokje
Het bekendste ijsje op een stokje is het raketje. Maar er zijn heel veel andere leuke stokjesijsjes die je zelf kunt maken, kijk maar!

Cookie-dough ijs met frambozen
Het is de ultieme combinatie:Ā cookie doughĀ & ijs. Waar wij voorheen altijd de potten van Ben & Jerryās uitlepelden, gaan wij nu zelf aan de slag met dit heerlijke recept. Minstens net zo lekker!
Bereiding
Splijt de vanillestokjes en schraap er het merg uit. Verwarm in een pan de slagroom met het vanillemerg en de vanillestokjes. Laat de room ca. 10 minuten trekken, maar laat hem niet koken. Verwijder de vanillestokjes.
Kluts de eidooiers met de suiker. Schenk al roerend de warme slagroom bij het eimengsel. Wrijf het mengsel door een zeef terug in de pan. Verwarm al roerend tot 80°C (gebruik eventueel
een kookthermometer). Roer daarbij goed over de bodem. Zeef de vanilleroom. Laat het mengsel afgedekt ca. 2 uur afkoelen in de koelkast.Meng de boter in stukjes, de basterdsuiker, de bloem, de melk en een snufje zout door elkaar. Verdeel het deeg in kleine bolletjes (ter grootte van een erwt) en leg ze in de vriezer.
Draai in de ijsmachine een smeuĆÆg roomijs van de koude vanillecrĆØme. Hak de chocolade in stukjes (laat chocoladedruppels heel). Roer de chocolade, de frambozen en de bolletjes cookie
dough door het roomijs. Zet het ijs nog ca. 2 uur in de diepvries.
Nog meer recepten voor zelf ijs maken

Homemade Viennetta caramel

Gebakken-bananenijs met choc-fudgesaus

Churrossandwich met chocolade-ijs

Aardbeienroomijs met meringue

IJs van drie soorten room met limoenaardbeien

IJs met wortel, mango, sinaasappel en gember

IJs met avocado, komkommer, limoen en munt

IJs met rode biet, blauwe bessen en banaan

























































