Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van

Op een warme zomerdag is niets lekkerder dan een verkoelend ijsje. En ook in de winter is ijs een heerlijk dessert. Gelukkig is zelf ijs maken niet zo moeilijk als het lijkt. Wij geven je de beste tips en lekkerste recepten voor zelfgemaakt ijs.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Roomijs maken

Liefhebbers van roomijs zitten goed: hier vind je allerlei heerlijke roomijs recepten om zelf te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van roomijs met oreo, gezouten karamel of cookie dough?

Tip van de redactie
Cover voor Cookie-dough ijs met frambozen

Cookie-dough ijs met frambozen

Het is de ultieme combinatie:Ā cookie doughĀ & ijs. Waar wij voorheen altijd de potten van Ben & Jerry’s uitlepelden, gaan wij nu zelf aan de slag met dit heerlijke recept. Minstens net zo lekker!

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

2 vanillestokjes
500 ml slagroom
5 eidooiers
150 g suiker
115 g boter
100 g bruine basterdsuiker
140 g bloem
2 el melk
zout
150 g witte chocolade
150 g frambozen
evt. kookthermometer
ijsmachine

Bereiding

  1. Splijt de vanillestokjes en schraap er het merg uit. Verwarm in een pan de slagroom met het vanillemerg en de vanillestokjes. Laat de room ca. 10 minuten trekken, maar laat hem niet koken. Verwijder de vanillestokjes.

  2. Kluts de eidooiers met de suiker. Schenk al roerend de warme slagroom bij het eimengsel. Wrijf het mengsel door een zeef terug in de pan. Verwarm al roerend tot 80°C (gebruik eventueel
    een kookthermometer). Roer daarbij goed over de bodem. Zeef de vanilleroom. Laat het mengsel afgedekt ca. 2 uur afkoelen in de koelkast.

  3. Meng de boter in stukjes, de basterdsuiker, de bloem, de melk en een snufje zout door elkaar. Verdeel het deeg in kleine bolletjes (ter grootte van een erwt) en leg ze in de vriezer.

  4. Draai in de ijsmachine een smeuĆÆg roomijs van de koude vanillecrĆØme. Hak de chocolade in stukjes (laat chocoladedruppels heel). Roer de chocolade, de frambozen en de bolletjes cookie
    dough door het roomijs. Zet het ijs nog ca. 2 uur in de diepvries.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Nog meer recepten voor zelf ijs maken

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!