Sinterklaas recepten

Daar waar we gewend zijn om flink uit te pakken met kerst qua eten, doen we dat over het algemeen iets minder met Sinterklaas. Tijd om eens de lekkerste Sinterklaas recepten te verzamelen, zodat jij ook tijdens pakjesavond kunt uitpakken in de keuken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Amandelspijs

Het is de basis voor veel heerlijke Sinterklaas recepten: amandelspijs. Met dit recept voor amandelspijs kun je deze smakelijke vulling heel makkelijk zelf maken. Houd er rekening mee dat spijs minimaal één week moet rijpen in de koelkast. Begin daarom op tijd, zodat je vervolgens jouw eigen banketletter, gevulde speculaas of bitterkoekjes kunt bakken.

> naar het recept: amandelspijs

2. Worteltaart met witte chocolade pepernoten

The bigger, the better! Deze worteltaart met witte chocoladepepernoten is een echte blikvanger en daarom een van onze favoriete Sinterklaas recepten. Waarschuwing: het kan zo maar zijn dat de iedereen nog blijer is met deze prachtige taart dan met alle cadeaus.

> naar het recept: worteltaart met witte chocolade pepernoten

strooigoed over de top worteltaart

3. Zelfgemaakte kruidnoten

Strooien, strooien, strooien! Op pakjesavond mogen kruidnoten echt niet ontbreken. Deze kleine favorieten zijn gelukkig makkelijk zelf te maken. Hoe leuk is het om samen met de kinderen de keuken in te duiken en samen balletjes te maken van het deeg?

> naar het recept: zelfgemaakte kruidnoten

sinterklaas

4. Romige marsepeinpudding met mandarijnensaus

Marsepein en mandarijn zijn een match made in heaven. In deze pudding komen ze op de juiste manier samen. Hij is makkelijk te maken en perfect geschikt als toetje of voor bij de koffie. Niet zo gek dus, dat dit lekkers een van onze favoriete Sinterklaas recepten is.

> naar het recept: romige marsepeinpudding met madarijnensaus

Marsepeinpudding

5. Kruidcake

Hopelijk heb je na de gourmet of het smakelijke familiediner nog een gaatje vrij, want deze kruidcake verdient het om aangesneden te worden op pakjesavond. Vergeet tijdens het bakken vooral niet te genieten van de heerlijke geur van speculaaskruiden. Yum!

> naar het recept: kruidcake

sinterklaas

6. Gevulde speculaas

Heb je de amandelspijs inmiddels gemaakt? Dan is het tijd om een van de klassieke Sinterklaas recepten te maken. Gevulde speculaas hoort echt bij pakjesavond en tovert gegarandeerd een lach op ieders gezicht.

> naar het recept: gevulde speculaas

gevulde speculaas bakken recept

7. Kaneelbrood

Hmmm… Als een specerij ons aan gezellige avonden doet denken, dan is het wel kaneel. Dit lekkers is alleen al het bakken waard vanwege de heerlijke geur die zich vanuit de oven door het huis verspreidt, maar we beloven je dat ook de smaak op en top is.

> naar het recept: kaneelbrood

Lees ook: