1. Amandelspijs

Het is de basis voor veel heerlijke Sinterklaas recepten: amandelspijs. Met dit recept voor amandelspijs kun je deze smakelijke vulling heel makkelijk zelf maken. Houd er rekening mee dat spijs minimaal één week moet rijpen in de koelkast. Begin daarom op tijd, zodat je vervolgens jouw eigen banketletter, gevulde speculaas of bitterkoekjes kunt bakken.

2. Worteltaart met witte chocolade pepernoten

The bigger, the better! Deze worteltaart met witte chocoladepepernoten is een echte blikvanger en daarom een van onze favoriete Sinterklaas recepten. Waarschuwing: het kan zo maar zijn dat de kinderen nog blijer zijn met deze prachtige taart dan met hun cadeaus.

strooigoed over de top worteltaart

3. Zelfgemaakte kruidnoten

Strooien, strooien, strooien! Op pakjesavond mogen kruidnoten echt niet ontbreken. Deze kleine favorieten zijn makkelijk zelf te maken. Hoe leuk is het om samen met de kinderen de keuken in te duiken en samen balletjes te maken van het deeg?

sinterklaas

4. Romige marsepeinpudding met mandarijnensaus

Marsepein en mandarijn zijn een match made in heaven. In deze pudding komen ze op de juiste manier samen. Hij is makkelijk te maken en perfect geschikt als toetje of voor bij de koffie. Niet zo gek dus, dat dit lekkers een van onze favoriete Sinterklaas recepten is.

Marsepeinpudding

5. Kruidcake

Hopelijk heb je na de gourmet of het smakelijke familiediner nog een gaatje vrij, want deze kruidcake verdient het om aangesneden te worden op pakjesavond. Vergeet tijdens het bakken vooral niet te genieten van de heerlijke geur van speculaaskruiden. Yum!

sinterklaas

6. Gevulde speculaas

Heb je de amandelspijs inmiddels gemaakt? Dan is het tijd om een van de klassieke Sinterklaas recepten te maken. Gevulde speculaas hoort echt bij pakjesavond en tovert gegarandeerd een lach op ieders gezicht.

gevulde speculaas bakken recept

7. Kaneelbrood

Hmmm… Als een specerij ons aan gezellige avonden doet denken, is het wel kaneel. Dit lekkers is alleen al het bakken waard vanwege de heerlijke geur die zich vanuit de oven door het huis verspreidt, maar we beloven je dat ook de smaak op en top is.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: