Weekendmenu voor pakjesavond

Het is alweer het weekend van pakjesavond. Grote kans dat jij met pakjesavond gaat gourmetten of kaasfonduen. Maar voor degenen die deze Hollandse klassiekers dit weekend aan zich voorbij laten gaan, zetten wij de lekkerste recepten op een rij. Aan het Sinterklaas-thema ontkom je niet in dit weekendmenu. Speculaaskruiden en marsepein spelen namelijk de hoofdrol in de drie gangen van dit menu. Smaakt dat naar meer? Voor meer inspiratie voor recepten in Sinterklaas-thema ga je naar onze Pinterest-pagina.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Deze zachte pompoensoep is heerlijk van smaak en helemaal in Sint-thema door de toevoeging van de speculaaskruiden. Klinkt misschien wat gek, smaakt zalig! Omdat het toch een speciaal weekend is, serveer je de soep in mooie glazen. Dat staat gelijk chique. Je maakt het geheel feestelijk af met een beetje maanzaad voor het contrast.

> naar het recept: pompoensoep met room en speculaaskruiden

weekendmenu: pompoensoepje

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht van dit weekendmenu is verrassend door de combinatie van bonen, bier en speculaaskruiden. De appelstroop brengt het gehele gerecht samen. Begin op tijd met de voorbereiding van het hoofdgerecht, de bonen moeten namelijk een nacht weken. Kom je daar net wat te laat achter? Bonen uit blik gebruiken kan natuurlijk ook. Houd dan wel de kooktijd op de verpakking aan en je bent binnen een halfuurtje klaar.

> naar het recept: Belgische bonenstoof met bier en croutons

weekendmenu: belgische bonenstoof met bier en croutons

Nagerecht

Marsepein en mandarijn zijn een match made in heaven. In deze romige marsepeinpudding met zure mandarijnensaus komen ze op de juiste manier samen. De pudding is makkelijk te maken. Niet zo gek dus, dat dit lekkers één van onze favoriete Sinterklaas-recepten is. Perfect als afsluiter van het weekendmenu. Eet smakelijk!

> naar het recept: romige marsepeinpudding met een zure mandarijnensaus

weekendmenu Marsepeinpudding

Lees ook: 9x kruidnoten uit de supermarkt getest