Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pompoensoepje

Waanzinnig weekendmenu voor pakjesavond

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Het is alweer het weekend van pakjesavond. Grote kans dat jij met pakjesavond gaat gourmetten of kaasfonduen. Maar voor degenen die deze Hollandse klassiekers dit weekend aan zich voorbij laten gaan, zetten wij de lekkerste recepten voor een menu op pakjesavond op een rij.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Menu voor pakjesavond

Aan het Sinterklaas-thema ontkom je niet in dit menu voor pakjesavond. Speculaaskruiden en marsepein spelen namelijk de hoofdrol in dit drie gangen voor de Sint.

Smaakt dat naar meer? Voor meer inspiratie voor recepten in Sinterklaas-thema ga je naar onze Pinterest-pagina.

Voorgerecht

Deze zachte pompoensoep is heerlijk van smaak en helemaal in Sint-thema door de toevoeging van de speculaaskruiden. Klinkt misschien wat gek, smaakt zalig!

Omdat het toch een speciaal weekend is, serveer je de soep in mooie glazen. Dat staat gelijk chique. Je maakt het geheel feestelijk af met een beetje maanzaad voor het contrast.

> naar het recept: pompoensoep met room en speculaaskruiden

weekendmenu: pompoensoepje

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht van dit weekendmenu is verrassend door de combinatie van bonen, bier en speculaaskruiden. De appelstroop brengt het gehele gerecht samen.

Begin op tijd met de voorbereiding van het hoofdgerecht, de bonen moeten namelijk een nacht weken. Kom je daar net wat te laat achter? Bonen uit blik gebruiken kan natuurlijk ook. Houd dan wel de kooktijd op de verpakking aan en je bent binnen een halfuurtje klaar.

> naar het recept: Belgische bonenstoof met bier en croutons

weekendmenu: belgische bonenstoof met bier en croutons

Nagerecht

Marsepein en mandarijn zijn een match made in heaven. In deze romige marsepeinpudding met zure mandarijnensaus komen ze op de juiste manier samen. De pudding is makkelijk te maken.

Niet zo gek dus, dat dit lekkers één van onze favoriete Sinterklaas-recepten is. Perfect als afsluiter van het weekendmenu. Eet smakelijk!

> naar het recept: romige marsepeinpudding met een zure mandarijnensaus

weekendmenu Marsepeinpudding

Meer weten over sinterklaas eten? Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!