Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van

In elke stad kun je wel een pizzeria vinden. Maar misschien wel net zo leuk: zelf pizza maken! Met deze tips en verrassende pizza recepten wordt dat een fluitje van een cent.Ā 

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Vegetarische pizza

Liever geen vlees? Geen probleem. Er zijn namelijk meer dan genoeg vegetarische pizza recepten.

Pizza calzone

Calzone betekent broek of broekspijp in het Italiaans. Oorspronkelijk is het de streetfoodĀ versie van pizza. Omdat het deeg wordt dubbelgevouwen kan de vulling er niet zomaar uitvallen. Handig om zo uit het vuistje te eten.

Pizza van brood

Pizza of een broodje? Met deze recepten heb je het beste van allebei! Lekker voor de lunch of als hapje bij de borrel.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
pizza napoletana

Pizza napoletana

Rond Rome en buiten Italiƫ is deze pizza met ansjovis bekend als napoletana, in de rest van Italiƫ heet hij pizza romana.

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 375 g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 el olijfolie (+ een beetje extra)
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 2 blikjes ansjovis (Ć  45 g)
  • 2 el kappertjes

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding

  1. Meng de bloem met de gist, 1 el olijfolie en ½ tl zout in een kom. Voeg al roerend met een houten lepel 200 ml lauwwarm water toe. Kneed het geheel in minimaal 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Voeg eventueel nog wat lauwwarm water toe als het deeg dit nodig heeft. Vet een kom in met olijfolie en doe het deeg erin. Dek de kom af en laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met een staafmixer. Laat de saus ca. 20 minuten rustig koken. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Sla het deeg terug en verdeel het in 2 porties. Rol de stukken deeg uit tot een ronde plak van ca. ½ cm dik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5) met 2 bakplaten erin.

  4. Snijd de mozzarella fijn. Snijd de olijven in ringen. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Bestrijk de deegbodems met de tomatensaus en beleg ze met de mozzarella, de olijven, de rode ui, de ansjovis en de kappertjes. Neem de heteĀ  bakplaten uit de oven en leg de pizza’s met een grote schep erop. Bak de pizza’s 8-10 minuten in de oven.

Zelf pizza maken

Zelf pizza maken is leuk om te doen en bovenal is zelfgemaakte pizza heel erg lekker. Het belangrijkste onderdeel bij pizza bakken is het deeg. Dit basisrecept voor pizzadeeg helpt je daar een handje bij. Naast het deeg zijn belangrijke pizza ingrediƫnten natuurlijk de saus Ʃn het overige beleg. Kaas mag natuurlijk niet ontbreken, maar daarnaast kun je pizza met allerlei groente, vlees of vis beleggen.

Pizzadeeg

Pizzadeeg maken (basisrecept)

Zelf pizza maken moeilijk? Zeker niet! Je hebt alleen maar het juiste recept nodig om pizzadeeg te maken als een pro. Daarom delen wij deze met je en geven we handige tips. De tomatensaus en toppings volgen daarna vanzelf. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

Naar het recept

Pizza toppings

Je hebt het deeg gemaakt, uitgerold en het besmeerd met tomatensaus. Maar wat doe je nu op een pizza? Met deze meer dan 100 tips om je pizza te beleggen heb je voorlopig genoeg inspiratie.

tomatensaus

Tomatensaus maken

Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf tomatensaus kan maken? Lees snel verder om erachter te komen hoe!

Naar het recept

Italiaanse pizza

Een echte Italiaanse pizza? Die heeft een knapperige bodem, verse tomatensaus van goede tomaten Ʃn een paar toppings van goede kwaliteit. Denk aan smaakvolle prosciutto of goede mozzarella.

Gezonde pizza maken

Heb je zin in pizza, maar wil je tegelijkertijd iets gezonds eten? Je kunt ook best een gezonde pizza maken. Maak de bodem dan van volkorenmeel, gebruik een minimale hoeveelheid kaas en beleg de pizza met voornamelijk groente of bijvoorbeeld vette vis.

Hoe lang moet pizza in de oven?

Afhankelijk van welk soort oven je gebruikt bepaal je hoe lang pizza in de oven moet. In een gemiddelde oven bij je thuis bak je de pizza ca. 12 minuten, afhankelijk van hoe heet de oven kan worden. Een houtoven of speciale pizza-oven van Ooni bijvoorbeeld, kan veel hogere temperaturen bereiken. Hierin bak je pizza in slechts ca. 90 seconden gaar.

Of kies direct jouw favoriet

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!