Tapas in het weekendmenu

Deze week delen wij niet een heel menu maar de leukste recepten om een tafel vol tapas hapjes samen te stellen. Een tapa is een Spaans aperitiefhapje die je traditioneel vóór het avondeten eet om trek te krijgen. Zoals wij Nederlanders met alles doen, hebben wij ook aan dit fenomeen onze eigen draai gegeven. We serveren tapas namelijk graag als hapjes. Dit kan bij de borrel maar ook als avondeten. Waar jij dit weekend voor kiest, is geheel aan jou. Maar met deze recepten voor tapas hapjes kan je in ieder geval uit de voeten. Nodig je vrienden dus maar alvast uit!

Meer tapas hapjes recepten & leuke tips ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Patatas bravas

We trappen het lijstje met tapas hapjes af met een echte klassieker. Patatas bravas zijn aardappelen met een salsa brava, oftewel een dappere saus. Dat klinkt heftig, maar Spanjaarden vinden algauw iets pittig.

> naar het recept: patatas bravas

patatas

Gamba’s al ajillo

Garnalen en knoflook zijn een gouden combinatie. In Spanje gebruiken ze het liefste gamba’s met de schil er nog aan. Het is de bedoeling dat je ze aan tafel pas pelt. De schil geeft namelijk onwijs veel smaak af. Vind je dat wat veel gedoe? Gepelde garnalen zijn een goed alternatief.

> naar het recept: gamba’s al ajillo

Gambas al ajillo

Spaanse kaasballetjes

Is de borrel voor jou niet compleet zonder bitterbalen? Voeg dan deze Spaanse variant toe aan je borrelplank. We vullen de balletjes met kaas en paprikapoeder. Lekker met een aioli-dip.

> naar het recept: Spaanse kaasballetjes

Spaanse kaasballetjes met alioli tapas

Gefrituurde olijven met kappertjesmayo

Wie is er niet dol op olijven? Om zo uit het vuistje te eten of om te verwerken in de lekkerste gerechten. Een van onze favoriete tapas hapjes zijn gefrituurde olijven. Heb je dat nog nooit gegeten? Probeer het eens! Het is wel belangrijk dat je de ze eerst goed laat drogen, anders gaat het vet te veel spetteren.

> naar het recept: gefrituurde olijven met kappertjesmayo

Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise

Calamari met rode peper en koriander

Calamari wordt in het zuiden van Europa veel gegeten. Het is een traditioneel gerecht dat bestaat uit gefrituurde inktvis. Door er wat rode peper en koriander aan toe te voegen geef je dit tapas hapje net dat beetje extra. Probeer maar!

> naar het recept: calamari met rode peper en koriander

Calamari met rode peper en koriander

Albondigas

De afsluiter van het lijstje met tapas hapjes is ook een echte klassieker. Albondigas zijn Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. De saus is licht pittig en om je vingers bij af te likken zo lekker. Al kan je natuurlijk altijd een prikkertje gebruiken als je niet wilt knoeien.

> naar het recept: albondigas

albondigas

Lees meer over Spaans eten: