Zin in salade? Met deze salade recepten, voor zowel frisse groene salades als rijkgevulde maaltijdsalades, zet je op ieder moment van de dag iets lekkers op tafel. Ook vind je hier alles over de lekkerste dressings en om te variƫren met verschillende ingrediƫnten. Kortom: alles voor een gezonde maaltijd boordevol verse groente.
Nieuwste salade recepten
Ben je altijd op zoek naar de allernieuwste recepten? Hier vind je altijd de nieuwste salades in ƩƩn oogopslag.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Lunch salades
Heb jij wel eens genoeg van je bammetje met kaas voor de lunch? Maak eens een lekkere salade voor lunch. Zo kom je makkelijk aan je groente en kun je elke dag variƫren. Kijk maar eens naar deze recepten.
Maaltijdsalades
Een makkelijke maaltijd die ook nog eens gezond is? Met deze goedgevulde maaltijdsalade recepten vind je precies wat je zoekt.
Frisse en lichte salades
Heb je zin in een lichte maaltijd? Dan zijn deze frisse en lichte salades precies wat je zoekt.
Pastasalades
Of het nu hartje zomer is, of middenin de winter, een pastasalade kan eigenlijk altijd. Met deze recepten zit je ieder seizoen goed.
Simpele salade
Met een simpele salade maak je elke maaltijd compleet. Deze makkelijke recepten voor een snelle salade zet elke thuis-chef zo op tafel. Hoe weinig ervaring of tijd je ook hebt: succes gegarandeerd.
Salade als bijgerecht
Een salade als bijgerecht is altijd een goed idee. En voor lekkere recepten hoef je niet verder te zoeken, kijk maar!

Couscoussalade met feta en verse kruiden
Een warme lentedag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediƫnten klaar. Alles door elkaar mengen en de tuin in!
Bereiding
Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Meng de couscous met de abrikozen, wat zout en 2 el olijfolie in een ondiepe ovenschaal. Wrijf de olijfolie goed door de couscous zodat alle korrels bedekt zijn. Voeg een paar el water toe en meng goed door. Laat ca. 10 minuten staan.
Stoom de couscous in ca. 10 minuten half gaar in de stoomoven. Neem uit de oven en roer goed los met een vork of garde. Laat ca. 5 minuten afkoelen. Herhaal het stomen nog een keer.
Stort de couscous op een serveerschaal en maak los met een vork of garde. Breng op smaak met de olijfolie, het citroensap, zout en peper. Meng de helft van de peterselie en de munt erdoorheen. Verdeel de feta, de tomaat, de rode ui en de rest van de kruiden eroverheen. Serveer als bijgerecht of met knapperig platbrood als hoofdgerecht.
Gezonde salade maken
De term gezond is lastig te definiƫren, maar als je een gezonde salade wilt maken zijn er wel bepaalde dingen die je beter wel of niet kunt doen.
- Neem bijvoorbeeld de basis: laat die voornamelijk uit groente bestaan.
- Kies bij voorkeur voor een donkere slasoort. Spinazie en boerenkool zijn bijvoorbeeld een goede keuze, omdat deze veel vitamines en mineralen bevatten.
- Een andere tip voor een gezonde salade? Die zit ‘m in de dressing. Neem liever een dressing op basis van yoghurt, in plaats van mayonaise en maak bij voorkeur de dressing zelf. Zo weet je precies wat erin zit.
Groene salade
Heb je een lekkere lasagne gemaakt, een pasta bolognese of rijkgevulde quiche? Serveer daar eens een groene salade bij tussen deze groene salade recepten vind je in ieder geval volop inspiratie.
Frisse salade als bijgerecht
Soms heb je net nog even een extra gerechtje nodig om je maaltijd helemaal compleet te maken. Een frisse salade als bijgerecht is dan vaak de perfecte oplossing. Serveer je bijvoorbeeld een wat zwaarder gerecht als aardappelgratin, hartige taart of een romige pasta? Maak er een frisse salade als bijgerecht bij, met bijvoorbeeld rucola, fijngesneden venkel, radijsjes en komkommer. Kom je ook meteen aan je dagelijkse portie groente.
Of kies direct een van deze salades

Geroosterde kool met tomatenlinzen en pangrattato

Boerenkoolsalade met tadkadressing en naancroutons

Tomaten-limoensalade met krokante gember, chilipeper en knoflook

Salade met geglazuurd spek en abrikozendressing

Fruitsalade met suikerbroodcroutons

Bietensalade met kruiden, granen en fetadressing

Gebakken halloumi met tomaat, zeekraal en citroen

Garnalencocktail in een potje van Jamie Oliver












































































































































