Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
kerst redactie foodies

Zelf kerstpasta maken: 3x recepten

Advertentie

Speciaal voor Het Grote Kerstnummer gingen we samen met de handen in het deeg. De recepten voor deze kerstpasta delen wij graag met jou!

Zelf kerstpasta maken

Sarah Puozzo van The Pasta Academy liet ons zien hoe je zelf echte kerstpasta maakt. Spoiler alert: wij dromen nog steeds van de ravioli met lopende eidooier!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tweekleurige caramelle

Toen Sarah voorstelde om tweekleurige caramelle te maken, waren wij meteen enthousiast. Dit zijn echt cadeautjes om te serveren met kerst! Het maken van twee kleuren pastadeeg is niet moeilijk, maar vergt net wat meer tijd. Bij het vouwen van de pakketjes komt de techniek om de hoek kijken.

Knijp de pasta goed samen op het einde, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Doe dit met beleid, want je wilt de pakketjes niet plat drukken. Voor het serveren heeft deze pasta niets extra’s nodig: de gekleurde pasta trekt al genoeg aandacht!

> naar het recept: tweekleurige caramelle met kruidige aardappelpuree 

Tweekleurige caramelle met kruidige aardappelpuree

Ravioli met eidooier en saffraanboter

”Yes!”, riepen Anne en Bas in koor toen ze hoorden dat ze de ravioli met lopende eidooier mochten maken. Stiekem onze favoriet. Het is niet zo moeilijk als het lijkt, maar je moet wel secuur te werk gaan. Én de tijd te nemen. Zo moet de vulling goed gekoeld zijn, zodat hij stevig genoeg is om als ‘dijkje’ te fungeren.

De eidooier laat je voorzichtig in dat dijkje vallen. En na het vullen duw je de ravioli goed dicht. Kook niet te lang, want je wilt dat het eigeel eruit loopt wanneer je de ravioli doorsnijdt. Dat is het eigenlijk het allerleukste van deze pasta!

> naar het recept: ravioli met eidooier en saffraanboter

Ravioli met eidooier en saffraanboter

Groene en witte cappelletti in bouillon

In Het Grote Kerstnummer hoort natuurlijk een échte kerstklassieker. Volgens Sarah is het een Italiaanse traditie om cappelletti in bouillon te eten op tweede kerstdag. Niet zonder reden, want de lichte soep is een mooie tegenhanger van de zwaardere spektakelstukken van de dag ervoor. Je herkent de pasta aan zijn karakteristieke vorm. Cappelletti lijkt wel wat op een hoedje (capello in het Italiaans) en verklaart daarmee zijn naam.

De vorm is verrassend eenvoudig te vouwen: je vouwt de rondjes pastadeeg met vulling dubbel in de vorm van een half maantje, duwt de uiteindes samen tot een ringetje en klaar is je cappelletti!

> naar het recept: groene en witte cappelletti in bouillon

Groen en witte cappelletti in bouillon

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!