Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van

Een Hollandse lunch bestaat vaak uit een boterham met kaas. Maar er zijn zoveel meer lekkere lunch ideeën te bedenken. Wat dacht je van een wrap, salade of soepje? Met deze lunch recepten verzekeren we je dat je iedere dag een gevarieerde lunch kunt maken.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Goedgevuld broodje ei met mayo

Goedgevuld broodje ei met zelfgemaakte mayo

Wat zou een lekker broodje ei zijn zonder een likje goede mayo? De koning der sauzen doet het altijd goed, maar deze zelfgemaakte mayo is echt om je vingers bij af te likken!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 75 g zilveruitjes (fijngehakt)
  • 75 g augurken (fijngehakt)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1/4 tl versgemalen witte peper
  • 12 dikke sneetjes wit vloerbrood
  • 40 g tuinkers (of evt. andere kiemgroente of sla)
  • 40 g crackers (met zeezout in stukjes)

De mayo

  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd (evt. Engelse)
  • zout en peper
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 50 ml walnootolie
  • 1 1/2 el vocht van de augurkjes

Bereiding

  1. Kook de eieren ca. 8 minuten op laag vuur. Giet af en spoel onder koud stromend water tot ze helemaal afgekoeld zijn. Pel de eieren en snijd ze in stukken.

  2. Klop voor de mayo met een staafmixer de eidooier kort met de mosterd en wat zout en peper. Klop opnieuw en druppel beetje bij beetje de zonnebloem- en walnootolie erbij tot het geheel goed bindt en er een dikke saus ontstaat. Roer het vocht van de augurkjes erdoorheen. Schep de mayo in een kom en roer de zilveruitjes, de augurk, de sjalot en de witte peper erdoorheen. Meng voorzichtig met de stukken gekookt ei.

  3. Beleg de helft van het brood met de eieren met mayo, de tuinkers en de crackers en leg de overige sneetjes brood erop.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Bekijk meer lunch recepten

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!