Zelf brood bakken
Bak zelf brood! Wij pleiten ervoor, want er is niets leukers dan dat. Of je nu gaat voor zuurdesem of rogge, van deze broden ga je gegarandeerd smullen.
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
1. Zuurdesembrood
Zuurdesembrood is slow food. Het maken ervan kost tijd, aandacht en liefde. Het werken met een starter kan een beetje onvoorspelbaar zijn, maar hoe meer je oefent, hoe verbluffender je broden! We leggen je haarfijn uit hoe je begint met je eigen zuurdesemstarter en hoe je hier vervolgens een overheerlijk brood van bakt.
2. Bak zelf snel brood: hét recept voor knapperig brood
Heb je wel zin in zelfgemaakte bammetjes, maar niet om lang te wachten en flink te moeten kneden? Met dit foolproof recept geniet je binnen no-time van een perfect brood met een knapperige korst én luchtig kruim.
3. Borrelbrood met pesto en olijven
Vanmiddag gaan we lekker wijnen, maar dan wel met een borrelbrood on the side. Het deeg moet 1,5 uur rijzen, dus begin niet te laat met bakken als je op tijd wilt genieten van deze waanzinnig lekkere traktatie.
4. Bak zelf brood: rogge met dadels
Haal je schort maar uit de kast, we gaan lekker zelf roggebrood maken. Geen zorgen, het is makkelijker dan je denkt. Over een paar uur besmeer jij je eigen sneetjes met boter.
Onze tips
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Recepten tegen een winterdip
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.