Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zelf roggebrood maken

Van zuurdesem tot rogge: zo bak je zelf het lekkerste brood

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Niets is lekkerder dan zelfgebakken brood. Niet alleen de smaak, maar ook de geur die je keuken vult is onweerstaanbaar. Dit is dan ook hét perfecte moment om zelf brood te bakken. Kies je favoriete recept uit en ga aan de slag!

Zelf brood bakken

Bak zelf brood! Wij pleiten ervoor, want er is niets leukers dan dat. Of je nu gaat voor zuurdesem of rogge, van deze broden ga je gegarandeerd smullen.

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Zuurdesembrood

Zuurdesembrood is slow food. Het maken ervan kost tijd, aandacht en liefde. Het werken met een starter kan een beetje onvoorspelbaar zijn, maar hoe meer je oefent, hoe verbluffender je broden! We leggen je haarfijn uit hoe je begint met je eigen zuurdesemstarter en hoe je hier vervolgens een overheerlijk brood van bakt.

zuurdesem

2. Bak zelf snel brood: hét recept voor knapperig brood

Heb je wel zin in zelfgemaakte bammetjes, maar niet om lang te wachten en flink te moeten kneden? Met dit foolproof recept geniet je binnen no-time van een perfect brood met een knapperige korst én luchtig kruim.

knapperig brood

3. Borrelbrood met pesto en olijven

Vanmiddag gaan we lekker wijnen, maar dan wel met een borrelbrood on the side. Het deeg moet 1,5 uur rijzen, dus begin niet te laat met bakken als je op tijd wilt genieten van deze waanzinnig lekkere traktatie.

pesto-olijvenbrood

4. Bak zelf brood: rogge met dadels

Haal je schort maar uit de kast, we gaan lekker zelf roggebrood maken. Geen zorgen, het is makkelijker dan je denkt. Over een paar uur besmeer jij je eigen sneetjes met boter.

Zelf roggebrood maken

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!