Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Sint-jakobsschelpen met ‘nduja-boter

Snelle voorgerechten: 10x makkelijke recepten

Binnenkort een diner op de planning staan en op zoek naar een snel, maar toch heerlijk voorgerecht? Dan hebben wij de sleutel tot jouw succesdiner! We delen de lekkerste recepten voor snelle voorgerechten met je, zodat je niet al teveel tijd in de keuken kwijt bent.

Snelle voorgerechten

Een uitgebreid diner organiseren kan soms erg tijdrovend zijn. Je wilt het liefst alles zo mooi en lekker mogelijk maken om je gasten te verrassen met jouw kookkunsten. Om je diner meteen goed van start te laten gaan, zonder dat jij urenlang in de keuken hoeft te staan, hebben wij heerlijke recepten voor je geselecteerd voor snelle voorgerechten. Deze staan binnen een handomdraai op tafel, zien er prachtig uit én zijn ook nog eens onwijs lekker. Wat wil je nog meer?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Recepten snelle voorgerechten

Gebruik onderstaande recepten voor snelle voorgerechten als inspiratie voor een geweldig begin van jouw diner. Wedden dat je gasten onder de indruk zijn?

Sint-jakobsschelpen met ‘nduja-boter

Sint-jakobsschelpen met ‘nduja-boter

Op zoek naar een gerecht waarmee je echt indruk maakt? Dan zit je goed met deze sint-jakobsschelpen. Zo in elkaar gezet, maar zo ontzettend lekker.

Naar het recept
Dirty martini-garnalencocktail

Dirty martini-garnalencocktail

Een garnalencocktail maar dan anders! Deze variant met gin en vermout geeft een onweerstaanbare smaak aan de saus, waardoor je een uniek gerecht op tafel zet.

Naar het recept
Cover voor

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa

Pistachenoten hebben niet alleen een bijzondere smaak, ook die groene kleur knalt zo lekker.

Naar het recept
Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo

Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo

Een zalmtartaar met een luxe uitstraling en een pittige toevoeging van de wasabi. Een voorgerecht met een beetje pit!

Naar het recept
Gegrilde geitenkaas met hot honey en roze peper

Gegrilde geitenkaas met hot honey en roze peper

Dit gerecht is bijna net zo makkelijk als een kant-en-klaarmaaltijd in de magnetron schuiven. Gelukkig is dit wel zelfgemaakt, maar neemt de oven je wat werk uit handen.

Naar het recept
Beef tataki

Beef tataki

Beef tataki is een bekend gerecht uit Japan en met dit fijne recept maak jij het nu zelf. Maar wat is het eigenlijk? Het zijn dungesneden plakjes rundvlees in een marinade van Aziatische smaakmakers zoals ponzu, rijstazijn en sojasaus. Dit werkt ook goed met vis. Wat denk jij bijvoorbeeld van een tonijn tataki?

Naar het recept
Cover voor

Crudo van dorade en clementine

Crudo is een culinair gerecht dat letterlijk “rauw” betekent in het Italiaans. Het verwijst naar gerechten waarin rauwe ingrediënten, meestal vis of zeevruchten, worden geserveerd, welke gegaard worden in het zuur van fruit.

Naar het recept
Carciofi alla giudìa – gefrituurde artisjok

Carciofi alla giudìa – gefrituurde artisjok

Een klassiek Joodse-Romeinse specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het betekent letterlijk “artisjokken op Joodse wijze” en is een van de beroemdste gerechten uit de keuken van de Joodse gemeenschap in Rome. Het gerecht is geliefd om zijn eenvoud, krokante textuur en rijke smaak.

Naar het recept
Broccolitartaar

Broccolitartaar

Dit is een klassieke tartaar, maar dan net even iets anders. We maken namelijk een heerlijke broccolitartaar. Door de frisse munt en granaatappel is dit wat ons betreft het perfecte tussengerecht.

Naar het recept
REDACTIE FAVORIET
Sint-jakobsschelpen met ‘nduja-boter

Sint-jakobsschelpen met ‘nduja-boter

Op zoek naar een gerecht waarmee je echt indruk maakt? Dan zit je goed met deze sint-jakobsschelpen. Zo in elkaar gezet, maar zo ontzettend lekker.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

75 g ‘nduja*
75 g zachte boter
½ sjalotje (fijngehakt)
2 el sherryazijn
2 el fijngehakte koriander
zout en peper
6 grote sint-jakobsschelpen (in halve schelp)
evt. grof zout (om de schelpen op te zetten)
bakpapier

Bereiding

  1. Doe de ‘nduja in een koude koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Druk met de achterkant van een houten lepel de worst uiteen en bak hem rul. Laat afkoelen. Meng in een kom met de boter. Zet het mengsel ca. 5 minuten in de koelkast om wat op te stijven. Schep de ‘ndujaboter op een vel bakpapier en rol op tot een worst. Draai de uiteinden van het bakpapier vast. Laat de rol opstijven in de koelkast.

  2. Meng in een kommetje de sjalot, de azijn, de koriander, zout en peper.

  3. Verhit de oven op de hoogste grillstand. Leg de sint-jakobsschelpen in de schelp op een grote bakplaat. Verstevig eventueel door eerst een bergje van zout te maken als ‘bedje’ waarop je de schelpen zet. Leg een dikke plak ‘ndujaboter op elke schelp. Gril ca. 5 minuten tot de boter bruist en de sint-jakobsschelpen zijn gekaramelliseerd.

  4. Schep wat sjalotmengsel over elke schelp en serveer.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!