Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van

Het najaar vraagt om herfst gerechten als soep, romige pasta’s en alles uit de oven. Laat je inspireren door de lekkerste herfst recepten.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Romige pompoenrisotto met geitenkaas en salie

Romige pompoenrisotto met geitenkaas en salie

Volgens Pienlaatjeetenzien is risotto misschien wel het perfecte gerecht voor een etentje. Met dit recept begrijpen we dat helemaal!

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 1.5 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse salie
  • olijfolie (om in te bakken)
  • 400 g pompoenblokjes
  • 400 g risottorijst
  • 1 scheut droge witte wijn
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 60 g Parmezaanse kaas (geraspte)
  • 100 g verse geitenkaas (+ extra ter garnering)
  • peper en zout
  • chilivlokken

Bereiding

  1. Zet alvast een pan op het vuur en breng daarin het water met het bouillonblokje aan de kook. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Snijd de salie fijn en zet opzij.

  2. Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de blokjes pompoen toe en bak ze tot ze zo zacht zijn dat je ze met een vork kunt prakken. Dit duurt even. Om het te versnellen kun je een schepje bouillon toevoegen. Als de pompoen bijna helemaal zacht is, bak je de ui en knoflook nog even mee.

  3. Prak de pompoen met een vork (of met een stamper). Voeg de risottorijst toe. Bak de rijst even aan tot de korrels glazig zijn. Blus af met een flinke scheut witte wijn.

  4. Laat de wijn volledig inkoken. Voeg vervolgens een klein beetje van de bouillon toe. Roer goed door. Zodra de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen, voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. Dit herhaal je zo’n 30 minuten, tot de rijst gaar en smeuĆÆg is.

  5. Haal de pan van het vuur. Voeg de salie, wat citroenrasp en citroensap toe. Roer er de Parmezaanse kaas en geitenkaas doorheen. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Verdeel de risotto over vier borden en top af met wat extra geitenkaas.

Receptuur: Pien Wekking Foto’s: Isabelle Bucx

Bekijk alle herfst recepten

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!