Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

15x leuke recepten voor deze herfst

Advertentie

Nu de dagen steeds korter worden en het buiten steeds kouder is, staan wij het liefst de hele dag in de keuken. Dichtbij het fornuis is het lekker warm en knus. Wat wij dan zoal maken? Deze lekkere recepten bijvoorbeeld!

Lekkere recepten

Soms kan je wel wat inspiratie voor het avondeten gebruiken. Om het jou een stukje makkelijker te maken hebben wij een heerlijk lijstje vol met lekkere recepten samengesteld. Deze recepten zijn perfect om deze herfst op tafel te zetten. Van uitpakkers tot snelle successen, dit zijn wat ons betreft de meest lekkere recepten voor het najaar!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paddenstoelen-pompoenquiche met notenbodem

Deze quiche heeft een bodem van noten en is goedgevuld met pompoen, bospaddenstoelen en salie. Al zijn dit echt ingrediënten voor in de herfst, de taart smaakt het hele jaar door goed.

> naar het recept: paddenstoelen-pompoenquiche met notenbodem

quiche recepten

Kaasfondue uit de oven

Dit is een ultiem no waste-recept. Ideaal om alle restjes kaas in je koelkast in één keer op te maken. Heb je ook nog restjes groenten liggen? Snijd ze in reepjes en serveer ze erbij. Lekker om in de fondue te dippen. En… Kaas is baas! Meer lezen over kaasfondue? Lees dan eens ons artikel over wat je allemaal bij kaasfondue kunt eten.

> naar het recept: kaasfondue uit de oven

Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

Pappardelle met worst

Deze papperdelle met worst van Jamie Oliver staat snel op tafel. Misschien klinkt het gerecht wat simpel, maar dat is het zeker niet. De smaken zijn diep doordat je er een flinke scheut Chianti aan toevoegt. Eet smakelijk!

> naar het recept: pappardelle met worst van Jamie Oliver

Pappardelle met worst

Chilispruitjes met tortilla’s

Spice up your spruitjes! We pakken uit met chilispruitjes met tortilla’s. Perfect voor je #meatlessmonday of op iedere andere dag dat je wel een oppepper kunt gebruiken.

> naar het recept: chilispruitjes met tortilla’s

Chilispruitjes

Warme pompoensalade met kersen, pompoenpitten en feta

Met pompoen kan je zo onwijs veel doen. De meeste mensen verwerken het in soep of stoofschotels maar wat dacht je van een lekkere salade? Deze warme salade met kersen en feta bijvoorbeeld.

> naar het recept: warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Warme pompoensalade met kersen, gekruide pompoenpitten en feta

Paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen

Deze paddenstoelensoep past perfect bij regenachtige dagen in de herfst. Maak zelf de kippenbouillon en tover vervolgens deze heerlijke soep op tafel. Succes gegarandeerd!

> naar het recept: paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen

paddenstoelensoep recept

Gegratineerde bloemkool met gebakken sjalotjes

Hoe je groente lekkerder kan maken? Door het te gratineren! Er gaat niets boven een knapperig kaaskorstje. En het beste? De oven doet het meeste werk.

> naar het recept: gegratineerde bloemkool met gebakken sjalotjes 

Gegratineerde bloemkool met gebakken sjalotjes

Pasta met mosterd, boerenkool en worst

It’s pasta time! We gaan voor een lekkere, herfstige versie met mosterd, boerenkool en worst. Dit gerecht zal je verwarmen op de meest gure dagen. En dat is nog niet eens het beste. De pasta is snel, lekker én gezond!

> naar het recept: pasta met mosterd, boerenkool en worst

Pasta met mosterd, boerenkool en worst

Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Dit recept bewijst het: niets is zo makkelijk als een traybake. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten, aardappels en worstjes over een bakplaat te verdelen, even in de oven en je hoofdgerecht is klaar!

> naar het recept: traybake met gekruide aardappels en worstjes

Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Broccolipasta met pijnboompitten

Veel heeft deze pasta absoluut niet nodig. Broccoli, citroen, knoflook en wat pijnboompitten maken dit tot een simpele en gezonde pasta. Oh ja, en niet te vergeten; ontzettend lekker.

> naar het recept: broccolipasta met pijnboompitten

Broccolipasta met pijnboompitten snelle pasta

Quiches met roquefort en rode ui

Met dit recept maak je zes tot acht kleine quiches om uit te delen. Heb je een mini-quiche over, neem hem dan volgende dag mee als lunch. Je collega’s zullen jaloers zijn!

> naar het recept: quiches met roquefort en rode ui

Quiches met roquefort en rode ui

Zoete-aardappelstamppot met zuurkool

Hollandse pot maar dan net even wat anders. Probeer deze stamppot met zuurkool, appel en zoete aardappel eens. In dit gerecht zijn de zoete tonen en het zuurtje perfect in evenwicht.

> naar het recept: zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel

Zoete-aardappelstamppot

Kip puttanesca uit de oven

Puttanescasaus kenmerkt zich door de eenvoudige ingrediënten die elke Italiaan in huis heeft: kappertjes, tomaat, knoflook en chili. Van oorsprong staat deze saus bekend als voedsel voor de armen, omdat het van restjes gemaakt werd. Maar vergis je niet: dit gerecht zit boordevol smaak.

> naar het recept: kip puttanesca uit de oven

Kip puttanesca uit de oven

Cheeseburger met blauwe kaas

Het kan met gehakt, met kalkoen of met zwarte bonen: chef Willem maakt stap voor stap de allerlekkerste burgers. In het najaar gaan we het liefst voor een cheeseburger met blauwe kaas. Het water loopt ons al in de mond.

> naar het recept: cheeseburger met blauwe kaas

cheeseburger blauwe kaas

Orecchiette met lamsragù

Ragù maken is een kwestie van tijd, liefde en geduld. Hoe langer de saus suddert, hoe beter de smaak. Trek er dus gerust de hele zondag voor uit.

> naar het recept: orecchiette met lamsragù

Orecchiette met lamsragù

Meer inspiratie voor lekkere recepten:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!