1. Volkorenspaghetti met bimi, chili en citroen
Ken je bimi al? Deze lekkere, knapperige groente is familie van de broccoli en komt fantastisch tot zijn recht in combinatie met chili. Probeer hem maar eens in dit smaakvolle gerecht dat je al in 20 minuten op tafel zet!
2. Salade van gepofte koolraap met walnotenvinaigrette
Januari is de perfecte maand om kool te eten! Deze overheerlijke winterse salade met koolraap is echt even anders en laat iedereen versteld staan.
3. Perzische aubergineschotel
Vegetarische recepten met aubergine zijn eigenlijk altijd succesvol, maar met stipt op één staat de Perzische aubergineschotel. Lekker met een stuk platbrood en hummus.
4. Poké bowl met gerookte tempeh
Tempeh is een supergoede vleesvervanger door de hoeveelheid eiwitten. Je kunt er alle kanten mee op, maar wij vinden hem vooral lekker in een van de meest veelzijdige vegetarische recepten: een poké bowl met verse groenten. Heb je nog restjes van andere groenten in je koelkast liggen? Gebruik deze dan gerust en mix & match tot je jouw favoriete combinatie gevonden hebt!
5. Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto
In de winter gaat er niets boven een goedgevulde minestrone. Serveer er broodjes bij met een zelfgemaakte peterseliepesto om je diner compleet te maken.
6. Quesadilla’s met linzen en kaas
Lekker als lunch, maar ook als diner: quesadilla’s met linzen en kaas. De gekruide linzen geven de quesadilla’s body en maken ze lekker vullend. We like.
7. Veggiewraps met pompoen en hazelnoten
Deze kleurrijke wraps met pompoen en hazelnoten zijn het ultieme vegetarische comfortfood! Makkelijk te maken en super smaakvol door de tahin & sriracha.
8. Pittige bulgur met wortel en munt
Kan jouw dag wel een beetje spice gebruiken? Ze dan de pittige bulgur met wortel en munt op tafel. Dit verwarmende gerecht geeft je in één klap nieuwe energie!
9. Rigatoni alla norma
Voor een Siciliaanse rigatoni alla norma zijn wij altijd wel te porren. Even een glas wijn inschenken en je Italiaanse avond kan beginnen.
10. Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas
Tijd om te stoven! We maken Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas.