Vegetarische recepten

De afgelopen jaren zetten steeds meer mensen regelmatig een vegetarische maaltijd op tafel. Niet alleen vanwege het milieu of omdat we minder vlees willen eten, ook omdat de meeste vegetarische recepten ontzettend lekker zijn! Zo kun je met heerlijke seizoensproducten de smaakvolste gerechten op tafel zetten. Op zoek naar wat inspiratie? Bekijk dan snel onderstaande recepten eens!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, tips en verhalen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Volkorenspaghetti met bimi, chili en citroen

Ken je bimi al? Deze lekkere en ook knapperige groente is familie van de broccoli en komt fantastisch tot zijn recht in combinatie met chili. Probeer het maar eens in dit smaakvolle gerecht, dat ook nog eens in 20 minuten op tafel staat!

> naar het recept: volkorenspaghetti met bimi, chili en citroen

Bloemkoolshoarma met granaatappel

Shoarma van bloemkool? Jazeker, probeer maar eens uit met dit fijne recept. Vergeet ook zeker niet de granaatappel, die geeft het gerecht net weer een frisse smaak.

> naar het recept: bloemkoolshoarma met granaatappel

Bloemkoolshoarma met granaatappel

Geroosterde courgette met venkel en orzo

Verse courgettes uit eigen moestuin, of nog een verdwaalde courgette in de koelkast? Maak dan eens dit heerlijke recept, boordevol groente zoals courgette en ook venkel.

> naar het recept: geroosterde courgette met venkel en orzo

Geroosterde courgette met venkel en orzo

Salade van gepofte koolraap met walnotenvinaigrette

Deze overheerlijke salade met koolraap is echt even anders en laat iedereen versteld staan. Niet alleen in de winter smaakt deze salade erg lekker, het hele jaar door smaakt deze salade ook fantastisch!

> naar het recept: salade van gepofte koolraap met walnotenvinaigrette

Salade van gepofte koolraap

Groene salade met geroosterde uienboter, rozijnen in port en gerookte amandelen

Dit is dé perfecte salade om eens flink mee uit te pakken. De geroosterde uienboter, de rozijnen in port én ook de gerookte amandelen… Stuk voor stuk heerlijke onderdelen die deze salade omtoveren tot een fantastisch gerecht.

> naar het recept: groene salade met geroosterde uienboter

Groene salade met geroosterde uienboter, rozijnen in port en gerookte amandelen

Perzische aubergineschotel

Vegetarische recepten met aubergine zijn eigenlijk altijd succesvol, maar met stipt op één staat de Perzische aubergineschotel. Lekker met een stuk platbrood en ook wat verse hummus.

> naar het recept: Perzische aubergineschotel

Kleverige aubergine met pinda’s

Max La Manna vertelt over zijn recept: “Dit is een van mijn favoriete manieren om aubergines te bereiden. De truc is om ze te grillen zonder olie voor een ongelooflijk intense, geroosterde smaak. Gehuld in een zoet, stroperig, srirachalaagje wordt het vruchtvlees zinderend heet en smaakvol. Het gerecht wordt nog rijker dankzij een frisse dressing van pindakaas, verse kruiden, lente-uitjes en chili. Samen met rijst is het een heerlijk  hoofdgerecht.”

> naar het recept: kleverige aubergine met pinda’s

Kleverige aubergine met pinda’s

Poké bowl met gerookte tempeh

Tempeh is een ideale vleesvervanger, onder andere door de hoeveelheid eiwitten. Je kunt er alle kanten mee op, maar wij vinden tempeh vooral heel erg lekker in één van de meest veelzijdige vegetarische recepten: een poké bowl met verse groenten. Heb je nog restjes van andere groenten in je koelkast liggen? Gebruik deze dan gerust en mix & match tot je jouw favoriete combinatie gevonden hebt!

> naar het recept: poké bowl met gerookte tempeh

pokebowl

Nog meer vegetarische recepten:

Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

Er gaat niets boven een goedgevulde minestrone, eigenlijk het hele jaar door. Serveer er broodjes bij met een zelfgemaakte peterseliepesto om je diner compleet te maken.

> naar het recept: prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

prei minestrone

Quesadilla’s met linzen en kaas

Lekker als lunch, maar ook zeker als diner: quesadilla’s met linzen en kaas. Wat ons betreft heerlijk comfortfood. De gekruide linzen geven de quesadilla’s body en maken ze lekker vullend. We like.

> naar het recept: quesadilla’s met linzen en kaas

Quesadilla’s met linzen en kaas

Salade met tomaat, burrata en tuinbonen

Eigenlijk is haast elke salade al lekker, zolang je maar seizoensproducten gebruikt. We raden je dan ook aan om deze salade vooral in de zomer op tafel te zetten, al kun je natuurlijk naar hartenlust combineren met andere ingrediënten. Extra kleur in je salade? Dan kun je de tuinbonen dubbel doppen, zo zijn ze nóg groener van kleur.

> naar het recept: salade met tomaat, burrata en tuinbonen

Salade met tomaat, burrata en tuinbonen

Veggiewraps met pompoen en hazelnoten

Deze kleurrijke wraps met pompoen en hazelnoten zijn het ultieme vegetarische comfortfood! Makkelijk te maken en ook nog eens super smaakvol door de tahin en de pittige sriracha.

> naar het recept: veggiewraps met pompoen en hazelnoten

veggie wraps

Pittige bulgur met wortel en munt

Kan jouw dag wel een beetje extra spice gebruiken? Ze dan de pittige bulgur met wortel en munt op tafel. Dit verwarmende gerecht geeft je in één klap nieuwe energie!

> naar het recept: pittige bulgur met wortel en munt

pittige bulgur

Rigatoni alla norma

Voor een Siciliaanse rigatoni alla norma zijn wij altijd wel te porren. Even een glas wijn inschenken en je Italiaanse avond kan beginnen, zo waan je je zelf even helemaal op vakantie!

> naar het recept: rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma snelle pasta

Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas

Tijd om te stoven! We maken Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas. Hoe langer je dit stoofpotje laat pruttelen, hoe meer smaak er ontstaat!

> naar het recept: Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas

pindakaas

Lees ook: