1. Volkorenspaghetti met bimi, chili en citroen

Ken je bimi al? Deze lekkere, knapperige groente is familie van de broccoli en komt fantastisch tot zijn recht in combinatie met chili. Probeer hem maar eens in dit smaakvolle gerecht dat je al in 20 minuten op tafel zet!

2. Salade van gepofte koolraap met walnotenvinaigrette

Januari is de perfecte maand om kool te eten! Deze overheerlijke winterse salade met koolraap is echt even anders en laat iedereen versteld staan.

Salade van gepofte koolraap

3. Perzische aubergineschotel

Vegetarische recepten met aubergine zijn eigenlijk altijd succesvol, maar met stipt op één staat de Perzische aubergineschotel. Lekker met een stuk platbrood en hummus.

4. Poké bowl met gerookte tempeh

Tempeh is een supergoede vleesvervanger door de hoeveelheid eiwitten. Je kunt er alle kanten mee op, maar wij vinden hem vooral lekker in een van de meest veelzijdige vegetarische recepten: een poké bowl met verse groenten. Heb je nog restjes van andere groenten in je koelkast liggen? Gebruik deze dan gerust en mix & match tot je jouw favoriete combinatie gevonden hebt!

pokebowl

5. Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

In de winter gaat er niets boven een goedgevulde minestrone. Serveer er broodjes bij met een zelfgemaakte peterseliepesto om je diner compleet te maken.

prei minestrone

6. Quesadilla’s met linzen en kaas

Lekker als lunch, maar ook als diner: quesadilla’s met linzen en kaas. De gekruide linzen geven de quesadilla’s body en maken ze lekker vullend. We like.

Quesadilla’s met linzen en kaas

7. Veggiewraps met pompoen en hazelnoten

Deze kleurrijke wraps met pompoen en hazelnoten zijn het ultieme vegetarische comfortfood! Makkelijk te maken en super smaakvol door de tahin & sriracha.

veggie wraps

8. Pittige bulgur met wortel en munt

Kan jouw dag wel een beetje spice gebruiken? Ze dan de pittige bulgur met wortel en munt op tafel. Dit verwarmende gerecht geeft je in één klap nieuwe energie!
pittige bulgur

9. Rigatoni alla norma

Voor een Siciliaanse rigatoni alla norma zijn wij altijd wel te porren. Even een glas wijn inschenken en je Italiaanse avond kan beginnen.
Rigatoni alla norma

10. Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas

Tijd om te stoven! We maken Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas.

Hier vind je nog meer lekkere vegetarische recepten

pindakaas