Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Sticky broodkrans met rode ui, tijm en opgeklopte geitenkaas

5x zomerse gerechten om te delen

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Als de zon dan éindelijk verschijnt, eet je natuurlijk het liefst buiten. Roep je familie en vrienden er ook maar bij, want deze gerechten zijn perfect om te delen.

Zomerse gerechten om te delen

Met de zomer in je bol wil je niets liever dan buiten eten, maar dan natuurlijk wel met lekker eten. Weinig zin om lang in de keuken te staan? Dan hebben wij de oplossing! Zo heb je vast zin om samen met familie en vrienden te genieten van makkelijke borrelhapjes of makkelijke maaltijdsalades. Met onderstaande zomerse gerechten om te delen, zowel zoet als ook hartig, maak je er zonder twijfel een heerlijk buitenfeestje van!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, handige keukentips, hotspots én meer ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pistachecakejes met rozen en honing

Zoet, smeuïg en ook nog eens superschattig. Deze pistachecakejes horen absoluut in het lijstje met lekkere zomerse gerechten om te delen!

> naar het recept: pistachecakejes met rozen en honing

Sticky broodkrans met rode ui, tijm en opgeklopte geitenkaas

Deze broodkrans vindt iedereen lekker, beloofd. En kijk eens hoe feestelijk hij er ook nog eens uitziet? Probeer ook eens met een vulling van zwarte-olijventapenade en parmezaan in plaats van rode-uienchutney. Of ga voor pesto en prosciutto. Ook lekker: roer wat zongedroogde tomaat door de geitenkaas en gebruik dat als vulling.

> naar het recept: sticky broodkrans met rode ui, tijm en opgeklopte geitenkaas

Kipshoarmasalade

Deze salade met kipshoarma is lekker licht en zet je zo ook nog eens op tafel. Liever vega? Vervang de kip door gegrilde plakken halloumi. Ga je liever voor vegan? Gebruik dan plakken gegrilde aubergine in plaats van de kip of halloumi. De yoghurt in de dressing vervang je dan bijvoorbeeld door olijfolie.

> naar het recept: kipshoarmasalade

Kipshoarmasalade

Galette met tomaat

Dit Franse taartje met tomaat zet je zo in elkaar. Het hoeft niet netjes, de rommelige randjes zijn precíes hoe een galette hoort te zijn.

> naar het recept: galette met tomaat

Galette met tomaat

Kruidige harissa-lampasteitjes

Deze pasteitjes eet je zo uit het vuistje. Houd je van een beetje pit? Voeg dan wat extra harissa toe aan de vulling.

> naar het recept: kruidige harissa-lampasteitjes

Kruidige harissa-lampasteitjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!