Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Paaskleurenbrood

De beste recepten om te bakken voor de paasbrunch

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor de paasbrunch bij elkaar. Ga jij met Pasen deze brunch recepten bakken? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken voor de paasbrunch

Bij veel gezinnen staat Pasen gelijk aan de traditionele paasbrunch. Met de hele familie gezellig bij elkaar en de tafel vol met lekkernijen. Met alle broodvogeltjes met-rozijn-als-oog, paasstollen en krentenbollen wordt het wel snel een clichématige aangelegenheid. Maar met deze recepten doe jij het dit jaar anders! Wat dacht je van een desem paaskleurenbrood, Italiaanse paasduiven en een hartige (paas)taart? Ga jij deze recepten voor de paasbrunch bakken?

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gevuld paasbrood met ei en zalm

Jaren terug vroegen wij Edwin Klaasen van Desemenzo maar al te graag naar zijn interpretatie van paasbrood. Desembrood met een eigenzinnige signatuur is immers zijn motto. Het resultaat? Een gevuld brood met gerookte zalm, feta en natuurlijk het onvermijdelijke ei. Dit cadeautje is alles wat je paasbrunch nodig heeft.

Gevuld paasbrood met ei en zalm

Desem paaskleurenbrood

Hypnotiseer je vrienden met de kleurenswirl in dit brood. Maak hem met zuurdesem voor een diepere en volle smaak. Voor een foolproof resultaat kun je behalve zuurdesem ook (verse) gist toevoegen. Wil je direct van start maar heb je nog geen zuurdesemstarter? Dan zet je dit brood ook zonder problemen op tafel met alleen gist.

Paaskleurenbrood

Advocaat-chocoladetaart

Jaren geleden sierde deze prachtige feestelijke taart de cover van ons paasnummer, maar deze taart is nog steeds tijdloos lekker. Pak je oude Foodies erbij of klik gewoon op bovenstaande link om hem te maken. Vergeet ‘m vooral niet rijkelijk met (paas)eitjes te versieren. Zo is ‘ie helemaal in thema!

Advocaat-chocoladetaart bakken voor Pasen

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Deze zoete broodjes worden met Pasen gebakken als symbool van vrede. Mocht bij jouw familie de pleuris aan tafel uitbreken, geef ze dan gewoon zo’n lekkere Italiaanse paasduif en je zult zien dat het probleem als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Mini-paastulbandjes met blauwe bessen

Leuk zijn ze hè?! Dit jaar ga jij voor meerdere kleine tulbandjes in plaats van één grote. Dat is weer even wat anders. En het beste? Deze kleine baksels maken de paasbrunch instant éxtra feestelijk. Tip van ons: gebruik de botercrème die je overhoudt voor slagroomtruffels voor bij de koffie.

Mini-paastulbandjes met blauwe bessen

Hartige (paas)taart

Deze hartige (paas)taart zet je heel makkelijk op tafel. Bijvoorbeeld met Pasen, maar ook gewoon zo. Het is dus zeker niet erg als je wat overhoudt, die smikkel je ’s avonds gewoon op. De taart is ook heel lekker als alternatief voor pizza!

hartige paastaart bakken paasbrunch

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!