Recepten voor taart

Wij houden wel van een feestje bij Foodies. En wat is een feestje zonder taart? Precies; een saaie bijeenkomst. Hoog tijd dus voor een lijstje met de lekkerste recepten voor taart. Want zeg nou zelf, niets is leuker (én lekkerder) dan zelfgemaakte taart. Ga je aan de slag met een cheesecake, een chocoladetaart of toch die ene kersentaart? Inspiratie genoeg! Bewaar je een stukje voor ons als dank voor dit heerlijke lijstje?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Banoffee-taart

Deze fenomenale taart kost je maar een half uurtje werk. Daarna is het kwestie van wachten tot hij opgesteven is. Banaan, slagroom en karamel; een gouden combinatie!

> naar het recept: banoffee-taart

recepten voor taart Banoffee-taart

Recepten voor taart:

2. Butterscotchtaart

Nog zo’n onweerstaanbare taart met karamel. In dit geval maak je deze van gecondenseerde melk. Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf de lekkerste karamel te maken? Probeer het maar eens met dit recept voor taart uit het boek Toko Lo!

> naar het recept: butterscotchtaart

Butterscotchtaart toko lo

3. Flan Mexicano

We maken een uitstapje naar Mexico, ga je mee? Oorspronkelijk is deze taart gebaseerd op klassieke Franse crème caramel. Je hebt maar een paar simpele ingrediënten nodig om deze taart te maken. De oven doet ook nog eens het meeste werk!

> naar het recept: flan Mexicano

Flan Mexicano uit Comida Mexicana

Recepten voor taart:

4. Kersentaart

Dit taartje is perfect voor zes personen, en één van onze favoriete recepten voor taart. Fijn voor de wat kleinere feestjes of als je op zoek bent naar een heerlijk toetje. In plaats van kersen uit de diepvries kan je natuurlijk ook verse kersen gebruiken, vergeet ze dan alleen niet te ontpitten.

> naar het recept: kersentaart

recepten voor taart kersentaart

5. Dé kroontaart uit Hemelse Modder

Hier hoeven we weinig aan toe te voegen. Plan voldoende tijd in, je hebt even nodig voor deze gigantische taart. Het resultaat mag er zijn, je haalt er genoeg stukjes uit voor zeker 12 personen. Al kan je natuurlijk ook met z’n zessen een extra stukje nemen…

> naar het recept: de kroontaart uit Hemelse Modder

recepten voor taart Kroontaart

6. Chocoladetaart met pindakaramel

Doet deze taart je ergens aan denken? Juist, Snickers! Dit moet iedere Snicker-fan proberen! Ook als je trouwens geen fan bent; probeer deze heerlijke chocoladetaart. Hij staat niet voor niets tussen ons lijstje met de lekkerste recepten voor taart.

> naar het recept: chocoladetaart met pindakaramel

Chocoladetaart met pindakaramel

7. Malteser-chocoladecheesecake

Cheesecake, we raken er niet op uitgekeken! Deze versie met melkchocolade en knapperige Maltesers kan zomaar je nieuwe favoriet worden. Wij kunnen niet meer zonder deze fantastische taart. Deze mag dan ook niet ontbreken in ons lijstje met recepten voor taart.

> naar het recept: Malteser-chocoladecheesecake

recept Malteser-chocoladecheesecake

8. MonChoutaart

Dit is wat ons betreft dé ultieme MonChoutaart. We gebruiken het klassieke recept, maar geven er een eigen twist aan. Zo gebruiken we speculooskoekjes voor de bodem in plaats van Bastogne en geven we de MonChoutaart ook een frisse twist door verse munt te gebruiken.

> naar het recept: MonChoutaart

MonChoutaart

9. Regenboogtaart

Vier een feestje met deze kleurrijke taart in regenboogkleuren!

> naar het recept: regenboogtaart

regenboogtaart

Lees ook: