Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van

Wie iets te vieren heeft trakteert. En dat doe je het liefst met taart. Nu kun je natuurlijk bij de bakker een taartje kopen, maar nog leuker is om zélf taart te bakken. Met deze taart recepten bak je zelf de sterren van de hemel, van klassieke appeltaart tot chocoladetaart en citroen meringue taart.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Chocoladetaart

Wie is er geen fan van chocolade. En niet alleen om zo te eten, met deze chocoladetaart recepten maak je er ook de lekkerste baksels mee.

chocoladetaart
Eenvoudig

Donkere chocoladetaart

recept Malteser-chocoladecheesecake
Eenvoudig
60 min

Malteser-chocoladecheesecake

Weekendbaksels chocoladetaart met mascarpone van aardbeien
Uitdagend
75 min

Chocoladetaart met aardbeienmascarpone

thumbnail voor Chocoladetaartje met munt en frambozen
Gemiddeld
50 min

Chocoladetaartje met munt en frambozen

Chocoladetaart met pindakaramel
Gemiddeld
90 min

Snickerstaart – chocoladetaart met karamel en pinda

chocoladetaart met hazelnotenlikeur
Gemiddeld
30 min

Chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Chocoladetaart met frambozenroom
Eenvoudig
75 min

Chocoladetaart met frambozenroom

Chocoladetaartjes
Gemiddeld
45 min

Chocoladetaartjes

chocoladetaart
Eenvoudig
90 min

Dubbele chocoladetaart met bosvruchten

frambozentaartje
Eenvoudig
100 min

Frambozen-wittechocoladetaartje

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen
Uitdagend
90 min

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen

Hazelnoot-chocoladetaart
Gemiddeld
120 min

Hazelnoot-chocoladetaart

Heel-veel-chocoladetaart
Gemiddeld
90 min

Heel-veel-chocoladetaart

Ingestorte chocoladetaart
Gemiddeld
60 min

Ingestorte chocoladetaart

quooker recepten
Eenvoudig
30 min

Snelle chocoladetaartjes met de Quooker

thumbnail voor Chocoladekwarktaartje
Gemiddeld
120 min

Chocoladekwarktaartje

Bakken voor kerst: zwartebonentaart met pure chocolade 1
Gemiddeld
120 min

Zwartebonentaart met pure chocolade, kersen en meringue

Chocolade-kersentaart
Eenvoudig
60 min

Chocolade-kersentaart

malteser ijstaart
Gemiddeld
60 min

Malteser ijstaart

thumbnail voor Chocoladefudgetaart met chocolademousse, hazelnootcrunch, botercrème en chocoladedrip
Uitdagend
120 min

Chocoladefudgetaart met chocolademousse, hazelnootcrunch, botercrème en chocoladedrip

Paastaart met witte chocolade
Eenvoudig
65 min

Paastaart met witte chocolade

Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache
Eenvoudig
90 min

Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache

chocoladetulband
Gemiddeld
75 min

Chocoladecake met cheesecakevulling

chocoladecakejes met kardemom en koffie
Eenvoudig
80 min

Chocoladecakejes met kardemom en koffie

thumbnail voor Kleffe chocoladecake met kirschroom
Eenvoudig
40 min

Kleffe chocoladecake met kirschroom

Brooklyn black-outtaart
Uitdagend
75 min

Brooklyn black-outtaart

Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur
Gemiddeld
55 min

Chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur

Chocoladetruffeltaart
Eenvoudig
60 min

Chocoladetruffeltaart van Donna Hay

Chocoladebiscuitrol met kastanje-kersenvulling
Uitdagend
75 min

Chocoladebiscuitrol met kastanje-kersenvulling

Chocoladebiscuitrol met kokos en passievrucht
Gemiddeld
90 min

Chocoladebiscuitrol met kokos en passievrucht

Chocolade Praline Taart Yvette van Boven
Eenvoudig
45 min

Chocolade-pralinétaart met zoutvlokken

kersentaart
Uitdagend
90 min

Kersentaart

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Citroen meringue taart

Niet alleen omdat citroen meringue taart er prachtig uit ziet, maar ook gewoon omdat ‘ie ontzettend lekker smaakt is hij favoriet. Bovendien leuk om eens mee te variëren!

Hartige taart

Naast zoete taart, kun je ook hartige taart bakken. Het verschil met quiche ? Deze laatste heeft een bodem van zanddeeg en is vaak gevuld met een romige vulling van room en eieren. Hartige taart kan ook gemaakt worden met een bodem van bladerdeeg.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
MonChoutaart

MonChoutaart

Luchtig, romig en gewoonweg onweerstaanbaar: deze MonChoutaart is een absolute topper. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon zin hebt in een heerlijke taart, met dit recept scoor je altijd.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 g speculooskoekjes (Lotus Biscoff)
  • 100 g boter
  • 250 ml slagroom (vers)
  • 8 g vanillesuiker
  • 200 g monchou original (op kamertemperatuur)
  • 175 g fijne kristalsuiker
  • 1 blik vlaaifruit kersen (430 g)
  • 2 takjes verse munt (alleen de blaadjes)

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereiding

  1. Leg de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat even weken. Vermaal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels of stop ze in een diepvrieszak en plet ze met een deegroller fijn. Smelt ook de boter.

  2. Bekleed de bodem van een springvorm (ca. 20 cm Ø) met bakpapier en kwast de randen in met wat boter. Meng de koekkruimels in een kom met de overige boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  3. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en zet apart. Klop de roomkaas met de kristalsuiker in ca. 5 minuten luchtig.

  4. Knijp de gelatine uit en verwarm hem samen met 4 el water in een pannetje tot de gelatine opgelost is, maar laat het niet koken. Roer 2-3 el slagroom door de opgeloste gelatine. Spatel het gelatinemengsel door de overige slagroom.

  5. Spatel de slagroom voorzichtig door de roomkaas. Verdeel de vulling over de koekjesbodem en strijk glad.

  6. Haal 5 el saus (zonder kersen) uit het blik vlaaifruit en verdeel in kleine hoopjes over de taart. Maak met behulp van een prikker een mooie swirl in het roomkaasmengsel. Laat de MonChoutaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  7. Haal de taart uit de koelkast en uit de vorm. Zet de taart op een taartplateau, verdeel het vlaaifruit eroverheen en garneer met kleine blaadjes munt. Snijd de MonChoutaart in punten en serveer.

Receptuur en styling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Sander Damen

Taart maken

Er is altijd wel een reden voor taart. En die smaakt nog lekkerder als hij uit eigen keuken komt. Leuker ook, want zelf taart maken is hartstikke leuk om te doen. Wat je nodig hebt voor een eigen taart? Handige benodigdheden zijn een springvorm, (hand)mixer en bakpapier. En natuurlijk een goed werkende oven.

Alhoewel, zelfs als je geen oven hebt kun je de lekkerste taarten maken. Naast gebakken taarten, zoals de klassieke appeltaart of een cheesecake, kun je namelijk ook voor een no-bake taart gaan. De bekendste no-bake taart? Dat is ongetwijfeld de MonChoutaart.

MonChoutaart

MonChou, je kent ze wel, die vierkante pakjes roomkaas uit de supermarkt, is hét hoofdingrediënt van de klassieke MonChoutaart. Origineel wordt deze gemaakt met een bodem van bastognekoekjes, een vulling van MonChou en slagroom en kersen bovenop. Maar je kunt eindeloos variëren. Wat dacht je van een bodem van Oreo koekjes, speculaas of biscuitjes. En een topping van aardbeien, mango of verse frambozen en munt?

Red velvet taart

Red velvet taart is, zoals de naam al zegt, een rood gekleurde taart. De taart komt overgewaaid uit de VS. Een traditionele red velvet taart is opgebouwd uit verschillende lagen cake, onder andere bestaande uit de ingrediënten karnemelk, boter, cacao, azijn en bloem en rood gekleurd door natuurlijke kleurstof zoals bietensap.

Oorspronkelijk ontstond de rode kleur van red velvet door een chemische reactie tussen het zuur van de karnemelk en de azijn met het cacaopoeder, door een stofje dat vroeger in cacao zat. Tegenwoordig zit deze stof daar niet meer in, waardoor vaak rode kleurstof gebruikt om de taart echt rood te kunnen kleuren. Tussen de lagen en rondom de taart zit een dikke laag witte frosting van botercrème of roomkaas.

De naam velvet is te wijden aan de zachte, fluweelachtige structuur van de cake. In de 19e eeuw kwam de cake op, als tegenhanger van de destijds populaire grovere kruimelcake. De cake is vooral bekend geworden doordat het op de kaart stond bij het beroede Waldorf-Astoria Hotel in New York.

Makkelijke taart recepten

Een taart bakken klinkt misschien als een ingewikkeld en tijdrovend project, maar er zijn genoeg makkelijke taart recepten om te bakken voor beginners.

Ga bijvoorbeeld voor een no-bake taart, waarbij je kant-en-klare koekjes als bodem gebruikt, en de meeste tijd zit in het laten opstijven van de taart. Of neem een eenvoudig recept voor brownies, die je in een ronde vorm bakt en versierd met room en rood fruit. Ook kun je kiezen voor een simpele bodem van zanddeeg, die je vult met chocolade of room en noten. Zo wordt zelf taart maken heel makkelijk!

Kies direct een taart recept

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!