Kerst komt eraan en een gezellige kerstsfeer begint in de keuken. Maar hoe kies je de lekkerste kerstrecepten uit? We helpen je graag op weg met lekkere, culinaire en makkelijke kerst recepten voor elke gang. En is dat nog niet genoeg? Bestel dan ook Het Grote Kerstnummer, daarin vind je nog veel meer inspiratie.Ā
Populaire kerstrecepten
Met onze populairste kerstrecepten serveer je gegarandeerd succes:
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025⬠12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- Ʃn nagerechten
- Binnen 3 dagen bij je thuis bezorgd

Kerst voorgerechten
Het kerstdiner begint traditioneel met een voorafje. Dit zijn onze favoriete kerstrecepten voor het voorgerecht.
Hoofdgerechten voor kerst
Hét pronkstuk van het kerstdiner: het hoofdgerecht. Om je een handje op weg te helpen bij het maken van een keuze, vind je hier heel veel lekkere opties voor een hoofdgerecht voor kerst. En kun je nou echt niet kiezen? Neem dan eens een kijkje tussen onze favorieten:
Kerst desserts
Wat is het kerstdiner zonder feestelijk toetje? Precies, dat dachten wij ook. Hier vind je daarom volop inspiratie voor een lekker kerst dessert. Wil je snel aan de slag? Bekijk dan vast onze lievelingstoetjes hieronder.
Vegetarische kerstrecepten
Zitten er vegetariƫrs aan tafel? Of wil je graag een volledig vegetarisch kerstmenu koken? Deze recepten zijn precies wat je zoekt.
Bijgerechten voor kerst
Heb je een lekkere kerst recepten voor het voor- en hoofdgerecht uitgekozen? Dan is het tijd om de bijgerechten voor kerst te bepalen.
Kersthapjes
Heb je dit jaar geen zin in een driegangenmenu met kerst? Wat dacht je van een tafel vol kerst tapas of kersthapjes? Met deze recepten wordt deze kerst minstens net zo feestelijk.
Feestelijke drankjes
Niets leuker dan tijdens de feestdagen te proosten met feestelijke drankjes. Met deze recepten, zowel met als zonder alcohol, maak je de lekkerste cocktails en limonades helemaal zelf.
Kerstontbijt
Stel je voor: de kerstboom staat, de lichtjes fonkelen en het kerstfeest kan beginnen. De beste start? Dat is natuurlijk een heerlijk ontbijt. Met deze kerstontbijt ideeën en recepten komt dat wel goed!
Kerstbrunch
Lekker uitslapen, langzaam wakker worden en dan genieten van een uitgebreide kerstbrunch. Als dat geen kerstgevoel is..
De lekkerste kerstmenuās
Wil je je gasten verrassen met een heerlijk kerst menu? In dit artikel geven we je ideeƫn en inspiratie voor een kerstmenu in 2025. Van Italiaanse klassiekers tot eenvoudige gerechten die je snel op tafel zet, je vindt hier alles wat je nodig hebt om er een onvergetelijke kerst van te maken.
Tips voor gourmetten
Gourmetten: je houdt ervan of je vindt het maar niks. Waar tv-kok Danny Jansen het gourmetstel het liefst het hele jaar door van zolder haalt, laat Foodieskok Willem hem het liefst verstoffen. Tot welke categorie je ook behoort, met deze tips voor gourmetten maak je er een onvergetelijke avond van met de hele familie.

Trifle van feeststol, stoofperen en theesiroop
Niets zegt ākerstā zo goed als de smaak van feeststol en stoofperen. In deze trifle worden deze klassiekers gecombineerd met lagen room en theesiroop tot het ultieme kerstdessert.
Bereiding
Maak voor de stoofpeertjes een siroop van 1 l water, de suiker, de theezakjes, kaneelstokjes, kardemom, sinaasappel en citroen. Breng aan de kook en laat trekken.
Schil de peertjes en halveer ze. Verwijder het klokhuis en leg de peertjes in de siroop. Pocheer de stoofpeertjes in ca. 1 uur gaar in de siroop. Neem van het vuur en laat afkoelen in de siroop. Giet ca. ā van de siroop in een kleinere pan en kook in tot hij stroperig is.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Leg voor de crunch de wittechocoladereep op een stuk bakpapier op een bakplaat en zet ca. 15 minuten in de oven tot de chocolade lichtbruin en gekaramelliseerd is.
Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Hak de chocolade en de gerookte amandelen grof en meng door elkaar.
Was de sinaasappel en schil er met een dunschiller de schil vanaf, probeer zo min mogelijk wit mee te nemen. Snijd de sinaasappelschillen met een mes in dunne reepjes.
Dompel ze 1 minuut onder in kokend water en giet af. Doe de gekookte schilletjes nu met gelijke delen suiker en water terug in een pannetje en breng rustig aan de kook.
Laat op laag vuur ca. 25 minuten konfijten, tot de schilletjes mooi glazig zijn geworden. Schep ze uit de pan en laat afkoelen op een stuk keukenpapier.
Snijd de feeststol in plakken van ca. 1,5 cm dik en snijd die in plakjes van ca. 4 cm. Klop voor de room de slagroom met de suiker lobbig en schep in een spuitzak.
Spuit een laag van de room op de bodem van de trifle-schaal. Leg er een laag kerstbrood op en wat stukjes peer. Bedruip het brood met de theesiroop.
Bouw de trifle zo verder op tot je 4 Ć 5 lagen brood en room hebt. Decoreer de bovenkant van de trifle met de resterende peertjes, de wittechoco-amandelcrunch, de sinaasappelschillen en bedruip nog royaal met de theesiroop.













































































































































































































